Katil Ayı İçin Verilen 'İnfaz' Kararına Türkiye Hayvanları Koruma Derneği'nden Tepki

Erzurum'da, köy imamını parçalayarak öldüren ayı için 'infaz' kararı çıkmasına, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği'nden tepki geldi

Erzurum'da, köy imamını parçalayarak öldüren ayı için 'infaz' kararı çıkmasına, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği'nden tepki geldi. Dernek Başkanı Birgül Rona, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın aldığı kararı hatalı ve yanlış bulduklarını belirterek, "Bütün dünyada ayılar koruma altına alınmışken, Türkiye'de böyle bir olayın yaşanması üzücü" dedi.
Konuyla ilgili İHA'nın sorularını yanıtlayan Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Birgül Rona, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın aldığı 'infaz' emrini hatalı ve yanlış bir uygulama olarak gördüklerini söyledi. Rona, "Vahşi doğada her türlü hayvanın dolaşması gayet doğal. Bu tarz bölgelerde bu şekilde olayların yaşanması normal. Bölgede onlarca ayı var, vahşi hayvan var. Hangi ayı olduğunu bilmemiz mümkün değil. Böyle bir durumda bir canlı yüzünden hepsi zarar görebilir. Bu tarz olaylar bir çok yerde
olabiliyor. Uygar batıda dahil. Hiçbir ülkede ayının vurulması gibi bir durum söz konusu değil. Burada ayıyı suçlayabileceğimiz bir durum yok, tamamen tedbirsizlik ve ihmalkarlık var" dedi.
Aynı olayın başka illerde de yaşanabileceğine dikkat çeken Rona, "O zaman bütün bölgedeki ayıları mı vuralım. Bütün dünyada ayılar koruma altına alınmışken, Türkiye'de böyle bir olayın yaşanması üzücü" diye konuştu.