Kandaşoğlu, Bahçeli'yi Süleyman Han Camii'nde namaza davet etti

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'yi 95 yıl sonra ibadete açılan ve Van Kalesi'nin tepesi

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'yi 95 yıl sonra ibadete açılan ve Van Kalesi'nin tepesinde bulunan Süleyman Han Camii'nde cuma namazı kılmaya davet etti.

Bahçeli'nin Sümela Manastırı ve Akdamar Kilisesi'nde yapılan ayinlere tepki amacıyla Kars'ın Ani Harabeleri'nde cuma namazı kılmasını değerlendiren VATSO Başkanı Kandaşoğlu, Bahçeli'yi Van'da birlikte cuma namazı kılmaya davet etti. Kandaşoğlu, "Önce 95 yıl sonra ibadete açılan camide namaz kılalım, ardından Akdamar Adası'ndaki kiliseye gidelim." dedi.

Ermenilerin 19 Eylül 2010'da Akdamar Kilisesi'nde ayin yaptığını hatırlatan Kandaşoğlu, siyasilerin ayinlere tepki göstermesinin bölge halkını rahatsız ettiğini söyledi. Kandaşoğlu; "Van'daki Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nin bu şekilde gündeme gelmesi bizi ciddi bir şekilde rahatsız etmektedir. Yalnız beni rahatsız etmiyor, bütün Van halkını rahatsız ediyor. Bölgedeki sivil toplum örgütlerini rahatsız ediyor. 19 Eylül'de keşke Sayın Devlet Bahçeli ve bu işe karşı olan bütün insanlar Akdamar Adası'nda olsaydılar. O tabloyu bir izleseydiler. O hareketi bir görseydiler. Sayın Devlet Bahçeli'yi Van'a davet ediyorum. Süleyman Han Camii'ne gelsin, cuma namazını orada beraber kılalım. Sonra da Akdamar Adası'nı bir görelim." çağrısında bulundu.

Akdamar Adası'nın niye bu kadar insanları rahatsız ettiğini kabullenemediklerini kaydeden Kandaşoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun her gün olumsuz bir şekilde gündeme taşınması ve Akdamar Adası'nın üzerinden siyaset yapılması turizmde ciddi sıkıntılara sebep oluyor. Köstek olmasınlar destek olsunlar. Bu işlerin önündeki tüm engelleri kaldırsınlar. Bütün komşu ülkelerle biz ticaret yapalım. Bütün sınırlarımızı açsınlar. Siyasetçilerin asıl görevi budur."