Havacılık fuarındaki uçaklara yoğun ilgi

Atatürk Havalimanı'ndaki havacılık fuarında sergilenen uçaklar, ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Birbirinden farklı özelliklere sahip uçak ve h

Atatürk Havalimanı'ndaki havacılık fuarında sergilenen uçaklar, ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Birbirinden farklı özelliklere sahip uçak ve helikopterleri inceleyen ziyaretçiler, fuardan memnun kaldıklarını ifade etti. Fuardaki uçaklar 3 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.

Dünyanın önemli havacılık organizasyonları arasında gösterilen '8. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı (Airex 2010)', İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda dün açılmıştı. Uçak üreticilerinin gözdesi dünyanın en büyük uçağı Airbus 380'in de sergilendiği fuar bütün ilgiyi üzerine çekti.

Airbus 380'in dün havalimanından ayrılmasına rağmen ziyaretçi yoğunluğu bugün de devam etti. Çocukları ile birlikte uçakları inceleyen ziyaretçiler fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Uçaklar hakkında bilgi veren ve kendisinin uçuş öğretmeni olduğunu belirten Hurşit Karpazlı, "Şuanda burada bulunan uçaklar halkımızın tek motorlu paraşütlü olarak bildiği son dört senedir kendi klasmanında en çok satılan uçaklardır. Şuanda bu sene yapılan yenilikler 400 kilometre süratle uçabiliyor. Bu uçakların en büyük özelliği her türlü hava koşullarında uçabiliyor olması. Bu fuar bundan sonraki yıllarda 2012'de tekrar açılacak. Fuar her geçen yıl daha da büyüyor." ifadelerini kullandı.