Chp Lideri Kılıçdaroğlu, Meclis'in Açılış Resepsiyonuna Katılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'nin açılışı dolayısıyla Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in vereceği resepsiyona katılacağını açıkladı.

CHP Meclis Grubu, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla bugün grup yönetimini belirlemek üzere basına kapalı olarak toplandı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı toplantıda yapılan seçimlerde Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi ile yola devam edilmesi kararına varıldı. Grup toplantısının ardından gazetecilerin, akşam yapılacak Meclis'in açılış resepsiyonuna katılıp katılmayacağı sorusunu cevaplayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "CHP Cumhuriyet'in kurucu partisidir.
Resepsiyona katılacağız" diye konuştu.
CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti iktidarları döneminde gerçekleştirilen Meclis'in açılış resepsiyonlarına katılmamıştı.
Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, Anayasa'nın değiştirilmesi teklif edilemez ilk 3 maddesine pozitif olarak dokunulabileceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "İlk üç maddenin değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Onun dışındaki her şey görüşülebilir" dedi.