Anadolu Odaları 10. Eğitim Semineri

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası tarafından düzenlenen Anadolu Odaları 10. Eğitim Semineri başladı.

Antalya Belek'te yapılan ve 26 ilin oda başkanı ile meslek mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılışına Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masum Türker'de katıldı.
Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan açılış konuşmasında, muhasebeciliğin zorlu bir meslek olduğunu ve meslektaşlarının sürekli kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi. Turan, "Mesleğimiz zorlu dönemden geçmektedir. Meslektaşlarımız, devletimiz, milletimiz kazansın, biz kazanmasak ta olur diyerek bu mesleğin zorluğunu çekmektedir. Meslekle ilgili sorunların çözüm yoluna katkı sağlanması ve meslektaşlarımızın stresli ortamdan kurtularak dinlenmeleri için eğitim seminerlerini düzenliyoruz" dedi.
Konya SMMM Odası Onursal Başkanı Ahmet İçyer ise, meslektaşlarını 10 yıldır bu seminerde bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İçyer, yerel olarak 17, ulusal olarak 10'ncusunun yapıldığı Anadolu Odaları Eğitim Semineri ile mesleki sorunların paylaşıldığını vurguladı.

MASUM TÜRKER'DEN DUYGUSAL VEDA
Demokratik Sol Parti (DSP) ve TÜRMOB Genel Başkanı Masum Türker, bu ay yapılacak genel kurulda aday olmayacağını geçmiş dönemlerde açıkladığını hatırlatarak, meslektaşlarına duygusal bir veda konuşması yaptı. Türker, "Meslektaşlarıma bugün TÜRMOB Genel Başkanı olarak son seslenişim. Beni var eden anne ve babam ile birlikte yaşadığım eşim ve çocuklarımdan sonraki ailemsiniz. Sizin gibi bir aileye mensup olmaktan mutluluk duyuyorum. 16 yaşında başladığım meslekte risk alarak her şeye göğüs gerdim. Meslekte birleşmek adına bir oda programına katılmaya giderken ailemle trafik kazası bile geçirdim. Aday olmayacağımı bilmelerine rağmen yerime geçmek isteyen ve kendisi de bir siyasi parti de görev alan çalışma arkadaşım beni Maliye Bakanlığı başta olmak üzere her yere şikayet etti ama istediği sonucu alamadı. Görevi ona bırakmadan görev süremi dolduruyorum" diye konuştu.

ETİK KURULU'NUN KARARINI ELEŞTİRDİ
Masum Türker, parti genel başkanlığı nedeniyle TÜRMOB'a genel başkan olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığını ve bu ay yapılacak genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıklamasına rağmen kendisine siyasi baskı yapıldığını ileri sürdü. Etik Kurulu'nun iki görevi bir arada yapmasının uygun olmadığı yönünde bir karar aldığını ve bu kararın kendisine ulaşmadan önce bazı internet siteleri ile gazetelerde yayınlandığını anlatan Türker, "Etik Kurulu'nun aldığı karar etik değildir. Bu yönde mahkeme kararları da var. Görevi bırakacağımı söylememe rağmen bana komplo kurdular. Yanı başımdaki arkadaşım iftira atıyor. Bizden birini TÜRMOB'a başkan yapmamızı engelleyecekler. Muhasebe ölçü ve denge mesleğidir. Bizlerde ölçülü ve dengeli olmamız lazım. 35 yıldır meslek örgütlenmesindeki aktif görevimden ayrılacağım. TÜRMOB'a siyaset karıştı diye beni eleştiriyorlar. Buraya siyaset karışsa ben sizin karşınızda nasıl konuşabilirim" şeklinde konuştu.

KONUŞMASININ SONUNDA ETİK KURULU KARARI TEBLİĞ EDİLDİ
Bazı televizyon kanallarında canlı verilen açılış konuşmalarının ardından Masum Türker, verilen arada tekrar açıklama yaparak, Etik Kurulu Kararı'nın büyük olasılıkla yayını izleyen görevliler tarafından TÜRMOB'a ulaştırılarak tebliğ edildiğini bildirdi. Türker, karara itiraz ederek kanuni haklarını kullanacağını kaydetti.
Pazar günü sona erecek seminerde alanında uzman kişiler tarafından muhasebecilere adli muhasebe, güncel konular ve stresle başa çıkma yolları anlatılacak.