Ak Partili Vekiller Kız Pansiyonun Açılışını Yaptı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis milletvekilleri öğrenci pansiyonunun açılışına katıldılar.

Ak Partili Vekiller Kız Pansiyonun Açılışını Yaptı
AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde bulunan Gölbaşı Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) kız pansiyonunun açılışını yaptılar. Açılışta bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Vahit Kiler, 200 öğrenci kapasiteli kız pansiyonunun hayırlı olmasını diledi. Kiler, kızların geleceğin teminatı olduğunu belirterek, kız çocuklarının eğitimlerinin önem arz ettiğini söyledi. Ülkenin kalkınmasında kızların büyük katkı sağlayacaklarına vurgu yapan Kiler, "Bugüne kadar olduğu gibi hem eğitim alanında hem de diğer alanlarda yatırımlarımız tüm hızıyla devam edecektir. Kız çocuklarımızın okuması için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çalışma ve gayretlerimiz devam edecektir. Eğitim alanında Bitlis'te gözle görülür gelişmeler yaşanıyor. 2010 yılında Lisans Yerleştirme Sınavları'nda alınan başarı tesadüf değildir. 2010 yılı Bitlis'in eğitim yılı olacak dedik, öylede oldu. Hedeflerimiz büyük ama ulaşılmaz değil. Biz elimizden geleni yapacağız. Öğrencilerimizi kız-erkek ayrımı yapmadan eğitimleri için gereken yatırımları yapacağız" dedi.
Açılıştan sonra milletvekilleri ve davetliler pansiyon Müdiresi Fatma Aydoğmuş eşliğinde pansiyonu dolaştılar. Pansiyonla ilgili eksiklikleri de not alan milletvekilleri, pansiyonda bulunan 200 yatağın yenileneceğini söylediler. Daha sonra davetliler pansiyonda yemek yediler. Yemekte bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ise, belde halkına ve öğretmenlere gösterdikleri gayretten dolayı teşekkür etti. Referandum ile ilgili açıklamalarda da bulunan Taşar, Güroymak ilçesinin referandumda tarih yazdığını söyledi. Bitlis ilinin referandumda genel olarak güzel bir sonuç verdiğini anlatan Taşar, Bitlis'ten çıkan sonuç hem ülkenin hem de Bitlis'in gelişmesinde önem arz edeceğinin altını çizdi.
Pansiyon Müdiresi Fatma Aydoğmuş ise, "Şu anda pansiyonda kalan kız öğrenci sayısı 170'dir. 200 kapasiteli olan pansiyonda hiç boş yatak kalmayacak. Pansiyonda günde 2 defa etüt yapılıyor. Pansiyonda kalan kız öğrencilerimizin başarılı olabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Gölbaşı Belde Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, AK Parti Bitlis İl Başkanı Fatih Kadirilioğlu, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.