Erzurum'da yanlış iğne skandalı

Erzurum'daki yanlış iğne skandalı büyüyor... Çocuğuna yanlış iğne yapılması sonucu ayağında siyatik sinir hasarı oluştuğunu iddia eden Murat Saçan, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Saçan, yaptığı açıklamada 13 yaşındaki oğlu Mevlüt Saçan'ı, 28 Kasım 2009 tarihinde boğaz ve kulak ağrısı şikayetiyle Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine götürdüğünü söyledi.

Acil serviste görevli doktora çocuğunun daha önce kullandığı ilaçları gösterdiğini, ancak doktorun oğluna iğne yapılmasına karar verdiğini ifade eden Saçan, şöyle dedi:

''Oğluma acil serviste görevli hemşire tarafından iğne yapıldı. Ancak eve döndüğümüzde, oğlumun ayağını yere basamadığını gördük. Daha sonra yeniden hastaneye geldik. Ardından çocuğumda kontroller yapıldı. Sonuç olarak oğlumun yapılan enjeksiyon sonrasında sol ayağında, siyatik sinir hasarı oluştuğu belirlendi. Valiliğe, İl Sağlık Müdürlüğüne başvurdum. Konuyu Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'a da anlattım. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Konu araştırılıyor. Ayrıca tazminat davası da açmayı düşünüyorum. Çocuğum sakat kaldı. Sorumluların hesap vermesini istiyorum.''

TOKİ İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Mevlüt Saçan ise okuldaki arkadaşları ve öğretmenlerini özlediğini belirterek, ''Olayın ardından okula gidemedim. Okulumu, öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok özledim. Zaman zaman ayağımda yeniden ağrı hissediyorum'' diye konuştu.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan da  yaptığı açıklamada, ''Konuyla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından da idari soruşturma başlatıldı'' dedi.

Erdoğan, hastaneleri acil servisine günde ortalama 700 hastanın geldiğini ve zaman zaman bu tarz istenmeyen olayların yaşanabileceğini söyleyerek, şöyle devam etti:

''Tabii ki hiç kimse böyle bir olayın yaşanmasını istemez. İlgili sağlık personelimiz de o hastayı düşman gibi görerek o iğneyi yapmadı. Böyle bir hadisenin yaşanmamış olmasını dilerdik. Kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Ancak artık bu konu adliyeye intikal etmiş durumda. Fazla bir şey konuşmamız yanlış olur. Yapılacak adli ve idari soruşturmanın tamamlanmasını beklemeliyiz.''