Ben-Bir-Sen Siirt'te basın toplantısı yaptı

Genel Başkanı Mürsel Turbay, Siirt'te bir takım görüşmeler yaptı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş’un da iştirakleriyle birlikte yaklaşık 70 kişinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan  Mürsel Turbay, sendikanın faaliyetleri ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Basın toplantısına Siirt İl Başkanımız Mustafa Sabit Sevgili ile İl Yönetimi de iştirak etti.

Basın toplantısında ilk olarak Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Kurtuluş, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek şunları söyledi; “Siirt İl Özel İdaresi’nde memur arkadaşlarla birlikte bir ekip ruhu içerisinde çalışıyoruz. Bu yaptığımız işin kalitesini de artırıyor. Sendikalarda daha etkin daha aktif bir şekilde çalışmalıdırlar. Toplumsal huzurun sağlanmasında, insanlarımızın ekonomik ve sosyal hayatlarının güçlenmesinde herkesin bir görevi olmalıdır ve görevlerini de en iyi şekilde yapmalıdır.”

Genel Başkan  Mürsel Turbay ise yaptığı konuşmasında Memur-Sen’in ve Bem-Bir-Sen’in eylem ve ücret sendikacılığı yapmadığını, kimsenin arka bahçesi olmadığını ifade ederek ideolojik sendikacılığa karşı olduklarını dile getirdi. Memur-Sen’in ilkeli bir sendikacılık anlayışı ile hareket ettiğini belirterek katılımcı, onurlu ve omurgalı bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Turbay, bu özelliği ile de diğer kuruluşlar arasındaki farkını da ortaya koyduğunu söyledi.

Ülke gündemine de değinen Mürsel Turbay, konuşmasında şunları kaydetti; “Ülkemiz, tarihinde hiç olmadığı kadar kendiyle, yasal ya da yasal olmayan erkleri ile bir hesaplaşma içine girmiştir. Sürecin Ergenekon Terör Örgütü adı verilen yapılanma ile başladığını hepimiz biliyoruz. Ancak bugün gelinen süreç, sürekli şikâyet ettiğimiz her on yıla damgasını vuran antidemokratik müdahalelerin alt yapılarına, kozmik odalarına kadar uzanan bir süreç. Gözbebeğimiz ve yıpratılmasına hiçbir zaman razı olmayacağımız Türk Silahlı Kuvvetleri içine “sızmış” olduğuna inandığımız cuntacı zihniyet bugün bu millete yaşattıklarının hesabını verme durumu ile karşı karşıyadır. Temennimiz odur ki soruşturmalar ve davalar bir an önce sonuçlandırılarak suçlular cezalandırılmalıdır.”