TÜRSAB Uludağ'da denetimlerini arttırdı

Yarı yıl tatilinin yaklaşmasıyla Uludağ'da kaçak tur denetimleri sıklaştırıldı.

TÜRSAB Uludağ'da denetimlerini arttırdı
TÜRSAB Uludağ'da denetimlerini arttırdı
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), 1618 sayılı yasa çerçevesinde gerekli belgeleri bulundurmayan sürücülere işlem yaptırıyor. Sezon boyunca denetimlerin sürekli yapılacağını belirten TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, dünya markası Uludağ'a gelen tatilcilerin kaliteli ve güvenli hizmet almasını turizmciler olarak önemsediklerinin altını çizdi.

Yapılan denetimlerde, araçlarda özellikle TÜRSAB yetki belgesinin yanı sıra yolcu isim listesi, seyahat acentesi işletme belgesi, tur sözleşmesi, vergi levhası, ticari ruhsat ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan D2 yetki belgesi arandı. Uludağ yolunda üzerinde yapılan baskın denetimlerde TÜRSAB yetkililerinin yanı sıra, Jandarma, Maliye, Kültür ve Turizm İl Müdürlülüğü ekipleri hazır bulundu.

Denetimler esnasında özellikle S ve özel plakalı araçlarda eksik evraklar nedeniyle tutanaklar tutulurken, maliye ekipleri de kaçak tur düzenleyen araçlara yüklü miktarlarda ceza kesti. Yapılan denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Akkuş, dünya markası olan Uludağ'a gelen tatilcilerin kaliteli ve güvenli bir hizmet alabilmesini önemsediklerinin altını çizdi. Uludağ'ın sadece kış aylarında değil, yılın her mevsimi tatilcilerin akınına uğradığını belirten Akkuş, TÜRSAB olarak yapılan denetimlerle kaçak tur düzenlenmesinin önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Kaçak turların sadece turizme değil ekonomiye de ciddi zararlar verdiğini belirten Akkuş, 1618 sayılı yasa çerçevesinde kaçak tur denetimi yetkisinin kendilerinde olduğunu ifade etti.