İşte felaketin fotoğrafı

Haiti'de yaşanan korkunç depremin fotoğrafı çekildi...

Haiti geçen hafta salı günü 7.0 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Enkaz altından kurtarma çalışmaları devam ederken 50 binden fazla insanın öldüğü tahmin ediliyor. Alman Uzay Araştırmaları Dairesi depremin korkunçluğunu göstermek ve kurtarma ekiplerine yardımcı olması için grafikli uydu haritası hazırladı. Başkent Port-au-Prince'i gösteren haritada felaket bölgeleri renklerle derecelendirildi. Hazırlanan haritanın kurtarma ekiplerine büyük kolaylık sağladı, enkaz altında kurtarma çalışmaları yaparken bundan yararlandığı belirtildi.

ULUSLARARASI YARDIM GECİKTİ

Haiti, uluslararası yardımın zamanında gelmemesi karşısında kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor.Başkent Port-au-Prince'te onbinlerce kişi sokaklarda, aç, susuz yaşıyor. Su dağıtım noktalarında uzun kuyruklar oluştu.

'YILMAZ TÜRKLER' LAKABI

Türk arama kurtarma ekibi, yabancı ekiplerin "canlı yok" diye terk ettiği alışveriş merkezinde 5 kişiyi sağ buldu. Haitililer 9 kişilik Türk kurtarma ekibine "Yılmaz Türkler" lakabını takarken, ekibin başarısı dünya medyasının da ilgi odağı oldu.

YAĞMACILARA POLİS ATEŞİ: 1 ÖLÜ

Depremle harabeye dönen başkenti Port-Au-Prince'te polis yağmacılara ateş açtı. İlk belirlemelere göre 1 yağmacı hayatını kaybetti.

Bir grup yağmacı bir mağazayı talan etmeye kalkınca güvenlik kuvvetleri ateş açmak zorunda kaldı. Başından vurulan 30 yaşlarında bir yağmacı hayatını kaybetti.

ABD ASKERLERİ ASAYİŞİ SAĞLAYACAK

Haiti Devlet Başkanı Rene Preval, ABD'nin, başkentte asayişin sağlanması için BM güçlerine yardımcı olacağını söyledi.

Preval, başkentte asayişin sağlanmasının çok güç olduğunu belirterek, 3 bin 500 Amerikan askerinin BM ve Haiti güvenlik güçlerine bu konuda destek vereceğini belirtti. Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez ise ABD'nin depremi bahane ederek, Haiti'yi işgal ettiğini iddia etti.

KANADA BİN ASKER DAHA GÖNDERİYOR

Kanada da, yardım çalışmalarına destek amacıyla Haiti'ye 1000 asker daha göndereceğini açıkladı. Savunma Bakanı Peter MacKay, Haiti'ye yardımcı olmanın Kanada için ahlaki bir sorumluluk olduğunu belirterek, gönderilecek askerlerin, mühendislik, tıbbi yardım ve güvenlik gücü olarak faaliyet göstereceğini söyledi.

YERYÜZÜ DOKTORLARI HAİTİ'YE İHTİYAÇ TESPİT EKİBİ GÖNDERDİ

Yeryüzü Doktorları adlı sivil örgüt, şiddetli depremin vurduğu Haiti'ye ihtiyaç tespit ekibi gönderdi. Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Dominik Cumhuriyeti üzerinden Haiti'ye ulaşacak olan ekip, yapılacak hizmetlerin ve ihtiyaç duyulan maddelerin tespitini yapacak.