Akbank 2010'da 50 yeni şube açacak

Akbank KOBİ'lere daha etkin hizmet verebilmek amacıyla 'Şirket Bankacılığı' ile 'Ticari Bankacılık' bölümlerini 'KOBİ Bankacılığı' adı altında toplandı.

Akbank 2010'da 50 yeni şube açacak
Akbank, Şirket Bankacılığı hizmetlerini tüm Türkiye'de sunmaya devam ederken, daha önce sadece Ticari Bankacılık şubelerinde verilen ticari bankacılık hizmetlerini de mevcut şube ağına yayacak. Yeni yapılanma kapsamında Akbank Ticari Şubeleri'nden 22 tanesi perakende şubelerle birleşirken, Türkiye genelindeki 140 şubeye ise uzman Ticari Müşteri İlişkileri Yöneticileri (MİY) atanacak.
Böylece 184'ünde uzman Ticari Müşteri İlişkileri Yöneticilerinin bulunduğu Akbank şubelerinin tamamında Şirket Bankacılığı ve Bireysel Bankacılık'ın yanı sıra Ticari Bankacılık hizmeti de verilecek. Yeni yapı ile Akbank, 900'e yakın şubesi ile Türkiye'nin her yerinde Bireysel Bankacılık, Şirket Bankacılığı ve Ticari Bankacılık hizmetlerini tüm bireysel müşterilerine ve KOBİ'lere ulaştırmış olacak. Akbank şubelerindeki yeni yapılanma süreci 2010 yılının Şubat ayında tamamlanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Akbank olarak Türkiye'nin büyümesine destek olmak için KOBİ Bankacılığı'nı çok önemsediklerini ifade ederek, "2010 yılında KOBİ müşterilerimize ihtiyaç duydukları finansal desteği yurt genelinde fiziksel olarak da onlara daha da yakınlaşarak vereceğiz. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz yeni düzenlememizle Şirket ve Ticari Bankacılık hizmetlerimizi tek çatı altında toplayarak daha verimli ve sinerjik yapıya kavuşacağız. Bu sayede şube ağımızı da daha etkin ve verimli kullanır hale geleceğiz" dedi.
Yeni yapılanma ile Akbank olarak Türkiye genelinde ticari müşterilere uzman bir ekiple, daha özelleştirilmiş hizmet vereceklerinin altını çizen Akkurt bu amaçla Müşteri İlişkileri Yöneticileri (MİY) için kapsamlı bir eğitim seferberliği başlattıklarına değindi.

2010 yılında şubeleşmeye agresif olarak devam edeceklerini belirten Akkurt, "2010 yılında yaklaşık 50'nin üzerinde yeni şube açmayı hedefliyoruz. Bu şubelerimizde de Şirket Bankacılığı ve Ticari Bankacılık'ın da içinde bulunduğu tüm segmentlere hizmet vererek, bölgesel olarak potansiyel gördüklerimizde ise, uzman Ticari MİY'lerimizi görevlendireceğiz" dedi.