Soykırım yok dedi işten atıldı

Hollanda'da bir internet sitesinde gazetecilik yapan Armand Sağ isimli Türk genci sözde soykırım iddialarını kabul etmediği için işten çıkarıldı.

“Yaşadıklarıma inanamıyorum, şoku hala üstümden atamadım, inanılır gibi değil” diyen Utrecht üniversitesi Tarih ve Türkoloji mezunu Armand Sağ, Hollanda’da fikir özgürlüğünün olmadığından dert yandı.

“Türkler Ermeniler'e Soykırım Yapmadı” köşe yazısı yüzünden gazetenin patronu tarafından defalarca uyarıldığını iddia eden Sağ, “Ermeni meselesi yüzünden işten atıldım. Patronum Ermeniler'den özür dilememi istedi. Bende özür dilemedim, o da beni işten attı” diyerek yaşadığı olayı şöyle anlattı:

“GÜÇLÜ OLAN ERMENİ LOBİSİ”

“Köşe yazarlığı bana göre değilmiş, kısa süre önce işe alınmıştım. Ermeni meselesine "tehcir" diye hitap ettiğim için sansüre uğradım. Yanlış anlamayın, ben "soykırım değildir" veya "soykırımdır" demedim hiç bir yerde. Yani "inkar" olayı da yok, sadece "soykırım" yerine "tehcir" dediğim için kıyamet koptu diyebilirim. Hollanda'daki Ermeni lobisinin güçlü olduğunu tahmin edebiliyorum ama bu kadarını beklemiyorum.

ÖZÜR BASKISI

Kısa süre önce köşemde Türkler Ermeniler'e soykırım yapmamıştır konusunu içeren bir yazıyı kaleme aldım. Yazım sonrası genel yayın yönetmenine Ermeniler tarafından tepki içeren yüzlerce telefon, mektup ve elektronik posta geldi. Daha sonra patronum meslektaşım olan Michael van der Galien’i devreye sokarak benden Ermeniler'den özür dilemem istendi. Ben de bunu yapmayınca işten çıkarıldım” diyerek patronunun basın ve fikir özgürlüğü konusundaki tutumundan şikayetçi oldu.

12 BİN ERMENİ, 450 BİN TÜRK

Hollanda’daki Türk lobisinin zayıf olduğundan dert yakınan Sağ, “Üzülmemek elde değil. Hollanda’da yaklaşık olarak 450 bin Türk yaşıyor. Ermeniler'in sayısı ise 12 bini aşmıyor. Ama ne üzücüdür ki Ermeniler'in lobisi, Türklerinkin'den daha güçlü. Adamlar istediklerini yaptırıyorlar. Bu olayda da verdiğim mücadelemde Türkler'den yeterince bir destek göremedim, aslında yalnız bırakıldım diyebilirim” diyerek yaşadıkları olay karşısında üzüntülü olduğunu söyledi.