Güneş yeni filminde töreyi Akdeniz'e taşıyor

'The İmam' filminin yönetmeni İsmail Güneş yeni filmi Ateşin Düştüğü Yer'i Muğla'nın Fethiye ilçesinde çekecek. Film için ilçede incelemelerde bulunan ünlü yönetmen, 15 Şubat 2010 tarihinde 'motor' demeye hazırlanıyor.

Uzun saçı, dizüstü bilgisayarı ve motoru ile alışılmışın dışında farklı bir imam portresi çizerek The İmam filmini izleyici ile buluşturan İsmail Güneş, yeni filmi 'Ateşin Düştüğü Yer' için kolları sıvadı. Senaryosu bir gazete haberinden yola çıkarak ortaya çıkan ve töre olaylarına farklı bir pencereden yaklaşan filmde, Güneydoğu'dan sahil bölgesine göç eden bir baba-kızın hikâyesi anlatılıyor. Filmde, Avrupa Yakası dizsinin tecrübeli oyuncusu Levent Üzümcü ve Geniş Aile dizisinde güvenlik görevlisini canlandıran Yeşim Ceren Bozoğlu başrolde oynayacak. 2011'de vizyona girecek filmin ön çekimlerine 15 Şubat'ta başlanacağı ve çekimlerin yaklaşık 5 hafta süreceği belirtildi.

Çekimler öncesinde Fethiye'de incelemelerde bulunan Yönetmen İsmail Güneş, film için ilçedeki yöneticilerden tam destek aldı. Güneş, Dondurmam Gaymak filminin yönetmeni Yüksel Aksu ile Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret etti. Belediye başkanına filmle ilgili projelerini anlatıp destek sözü alan yönetmenler Güneş ve Aksu, ilçenin tarihi ve kültürel mekânlarında incelemelerde bulundu. Buradaki bir Yörük Müzesi'nde incelemelerde bulunan film ekibi, işletmeci İsmail Uzunoğlu'ndan bilgi aldı. Yörük Müzesi'ni beğenen yönetmenler, film için uygun bir yer olduğu kanısına vardı.

İsmail Güneş, yeni projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Fethiye'nin denizi, güneşi ve kıvrımlı yollarının kendisini buraya çektiğini ifade ederek yaklaşık 5 yıldır bu filmin senaryosu üzerinde çalıştığını aktardı. Güneş, "Hikâye, Akdeniz sahilinde geçecek. İlk olarak Finike'yi düşündük. Antalya'dan sahil kesimini gezerek Fethiye'ye kadar geldik. Dram tarzında olacak yeni filmimizde töreden kaçıp Akdeniz'de bir tatil köyüne göç eden baba ve kızın hikâyesini anlatacağız." dedi.

Filmin yaklaşık 40 kişilik bir ekiple çekileceğini vurgulayan Güneş, özellikle çocuk oyuncuların Fethiye'den seçileceğini açıkladı. Güneş, "Yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak filmin 2011 yılında vizyona girmesini planlıyoruz. Ayrıca bu film festivallere de katılacak. Sadece ülkemizdeki değil tüm dünya festivallerine de bu filmle katılmak istiyoruz." diye konuştu.

ATEŞİN DÜŞTÜĞÜ YER'İN KONUSU

Beklenmeyen bir şekilde rahatsızlanan 16 yaşındaki kız çocuğu Ayşe acilen ameliyata alınır. Aile bu ameliyatı gerçekleştirmek için büyük bir dayanışma sergiler. Ameliyat sırasında kızın üç buçuk aylık hamile olduğu anlaşılır. Kızlarını "yaşatmak" için büyük mücadele vermiş olan aile bu defa "öldürmek" için mücadeleye girişir. Öldürme işini üstlenen baba Osman ve kızı Ayşe birlikte yolculuğa çıkarlar. Osman yol boyunca kızını zehirlemek için çaba gösterirken, kız öldürüleceğini bilmemektedir. Baba ve kızın bu yolculuğu ikisi için de birbirlerini yeniden tanıma yeniden sevme ve pişmanlık duygusu üzerine devam eder.