Bakanlığın hazırladığı özensiz takvim

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 2010 Atatürk takviminde özensiz bir tasarımın yanı sıra yapılan hatalar dikkat çekti.

Bakanlığın hazırladığı özensiz takvim
  Bakanlığın hazırladığı Atatü ; rk takvimindeki , bazı fotoğrafların altında yer alan bilgilerin yanlış olduğu belirlendi .

Takvimin Eylü ; l ayı sayfasında yer alan Atatü ; rk fotoğrafının altında , Eskişehir ' de ve 1924 tarihinde ç ; ekildiği bilgisi yer aldı , ancak sö ; z konusu fotoğrafın aslında başka yer ve zamanda ç ; ekildiği ortaya ç ; ıktı . Fotoğraf , aslında 1923 yılında Atatü ; rk ' ü ; n İzmir ' den dö ; nü ; şü ; sırasında Uşak ' ta karşılanırken yapılan dua esnasında ç ; ekilmişti .

Diğer bir tarihsel yanlış da Kasım fotoğrafında yapıldı . Fotoğrafta Atatü ; rk , Eşme ' ye bağlı şimdi Takmak Kö ; yü ; ' nü ; n kuzey tarafında bulunan Eski Uşak yolu ü ; zerinde kalan bü ; yü ; k bir palamut ağacının altında dinlenirken gö ; rü ; ntü ; lenmişti . Ancak Bakanlık , fotoğrafın 1936 yılında Tunceli ' de ç ; ekildiği bilgisini verdi . Oysa , Atatü ; rk ' ü ; n o tarihte değil , bir yıl sonra 1937 yılında Tunceli ' yi ziyaret ettiğini biliniyor .

Fotoğrafta yer alan tarihsel yanlışların yanı sıra , Atatü ; rk ' ü ; n elindeki sigara da ' sansü ; re ' uğradı . Ö ; zgü ; n fotoğrafta Atatü ; rk ' ü ; n elinde sigara bulunurken , Bakanlık Atatü ; rk ' e bir kez daha ' sigara yasağı ' uygulayıp gö ; rü ; ntü ; yü ; sildi .

Geç ; en yıl Tü ; rkiye ' de sigara yasağındaki genişlemenin ardından Atatü ; rk ' ü ; n fotoğraflarında yer alan sigaraların Kü ; ltü ; r Bakanlığı ' nın hazırladığı Atatü ; rk albü ; mü ; nde silinip silinmemesi konusu gü ; ndeme gelmişti .