Yemen ve Somali'ye asker yok

ABD Başkanı, askerlerini Yemen ya da Somali'ye gönderme gibi bir düşüncesi olmadığını belirterek tartışmalara nokta koydu.

Yemen ve Somali'ye asker yok
  Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama , Washington ' un uluslararası terö ; rizmle mü ; cadele kapsamında yeni cepheler aç ; maya hazırlandığı tartışmalarına son noktayı koydu .
Obama , Amerikan askerlerini Yemen ya da Somali ' ye gö ; nderme gibi bir dü ; şü ; ncesi olmadığını sö ; yledi .
Bir dergiye rö ; portaj veren Başkan Obama , El Kaide ' nin asıl faaliyet alanının Afganistan ve Pakistan sınırı arasındaki bö ; lge olduğunu belirtti .
Yemen ve Somali gibi ü ; lkelerle ilgili olarak uluslararası işbirliği ile hareket edeceklerini anlatan Obama , bu iki ü ; lkeye asker gö ; nderme niyetlerinin olmadığını aç ; ıkladı .
Yılbaşı ö ; ncesinde bir Amerikan yolcu uç ; ağını havada infilak ettirme girişiminde bulunan Nijeryalı gencin , Yemen ' de El Kaide bağlantılı gruplardan eğitim aldığı ortaya ç ; ıkmıştı .
Ö ; te yandan , Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih , El Kaide ' nin silah bırakmasına yarayacaksa , mü ; zakerenin en iyi yö ; ntem olduğunu sö ; yledi .
Salih , şiddete başvurmamayı kabul etmeleri halinde , El Kaide militanlarını serbest bırakma politikasını sü ; rdü ; receklerini ima etti .