Küresel ekonomi iyileşme yolunda

Merkez bankaları yöneticilerinin biraraya geldiği Basel'deki toplantıda AMB Başkanı Trichet, küresel ekonominin giderek normalleştiğini söyledi.

Küresel ekonomi iyileşme yolunda
  Merkez bankalarının yö ; neticileri ve ö ; zel sektö ; rdeki finans kuruluşlarının temsilcileri İsviç ; re ' nin Basel kentindeki Bank for International Settlements ( BIS ) toplantısında , kü ; resel finans sisteminde hayata geç ; mesi beklenen dü ; zenlemeleri ele aldı . Toplantı siyasetç ; ilerin banka ve finans kuruluşlarının kriz ö ; ncesi dö ; nemde yaptıkları gibi kazanç ; hırsıyla aşırı risk almanın ö ; nü ; ne geç ; meye ç ; alıştık-ları bir dö ; neme rastlaması ve BIS ' in merkez bankalarından mali istikrar konusunda daha fazla sorumluluk yü ; klenmelerini istemesinden bir ay sonra yapılması aç ; ısından dikkat ç ; ekici .

Avrupa Merkez Bankası ( AMB ) Başkanı Jean-Claude Trichet , ö ; zellikle gelişmiş ü ; lke ekonomilerindeki dinamizm nedeniyle ekonominin gittikç ; e normalleştiğini ve gelişmiş ü ; lke ekonomilerinin dayanıklılıklarını gö ; sterdiğini belirtti . Trichet , &ldquo ; Bankaların bilanç ; oları gü ; ç ; lendi-rilmeli . Sıcak para akışları bazı ü ; lkelere gü ; ç ; lü ; k yaratıyor . Bankalar , risk yö ; netimini iyileştirmeli&rdquo ; dedi . Kü ; resel ekonominin ilerleyen bir şekilde normalleşeceğine dikkat ç ; eken Trichet , &ldquo ; Kredibilitesi yü ; ksek mali konsolidasyon gü ; ven iç ; in ö ; nemli . Mevcut cari işlemler dengesizliklerinin azaltılması memnuniyet verici&rdquo ; dedi .

Ekonomik gelişmeler konusunda ç ; ok dikkatli olmak gerektiğine vurgu yapan Avrupa Merkez Bankası Ü ; yesi Ewald Nowotny ise , ABD bankalarının aldıkları risklere dair endişeler olduğunu sö ; yledi . Nowotny , &ldquo ; Toparlanma muhtemelen yavaş olacak . Aşırı risk almak Avro Bö ; lgesi iç ; in ö ; nemli bir sorun değil ama ABD iç ; in biraz sorun . Ö ; zellikle ABD otoriteleri iç ; in endişe kaynağı&rdquo ; dedi . Nowotny , AMB ' nin Avro Bö ; lgesi ' nde yü ; zde 0 . 1-0 . 5 bü ; yü ; me beklentisinin makul olduğunu ve değiştirilme-si iç ; in bir neden olmadığını sö ; yledi . Nowotny , 2010 ' de bü ; yü ; menin yavaş olacağını , temkinli olunması gerektiğini ve teşviklerin ç ; ekilmesinin gerekmediğini dile getirdi .

AB Finansal İstikrar Kurulu Başkanı Mario Draghi de , topar-lanma ile birlikte son aylarda finansal şartların gü ; ç ; lendiğini ancak finansal piyasa katılımcı-larının bu iyileşmenin derecesini abartıyor olabileceklerini sö ; yledi . Draghi , &ldquo ; Genel durum bir yıl ö ; nce dü ; şü ; nebildiğimizden ç ; ok daha iyi ancak aynı zamanda , piyasaların olduğunu dü ; şü ; n-dü ; ğü ; kadar iyi değil&rdquo ; dedi .

Bu hafta , gö ; zler yine merkez bankalarında olacak . Fed ekono-mik gö ; rü ; nü ; m raporunu , Avrupa Merkez Bankası perşembe gü ; nü ; faiz kararını aç ; ıklayacak .