Türkiye-Lübnan arasında vize kalktı

Türkiye ve Lübnan arasında vize uygulamasının kaldırılması için anlaşma imzalandı.

Türkiye-Lübnan arasında vize kalktı
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Lü ; bnan Başbakanı Saad Hariri ile iki ü ; lke arasındaki vizenin kaldırılmasına ilişkin dü ; zenlemenin imzalandığını aç ; ıkladı .

Daha ö ; nce Suriye , Ü ; rdü ; n ve Libya ile vize kaldırılmıştı . Lü ; bnan ile ayrıca sağlık , tarım , askeri işbirliği , ulaştırma ve eğitim gibi konularda 5 mutabakat zaptı imzalandı . Anlaşmalardan biri de Mersin-Beyrut arasında feribot seferlerinin başlatılması .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Lü ; bnan Başbakanı Saad Hariri ile iki ü ; lke arasındaki vizenin karşılıklı olarak kaldırılmasına ilişkin dü ; zenlemenin imzalandığını duyurdu . Daha ö ; nce Tü ; rkiye ile Suriye , Ü ; rdü ; n ve Libya arasında da vizenin kaldırıldığını hatırlatan Erdoğan , Lü ; bnan ile vizenin kaldırmasıyla bu ü ; lkelerdeki halkların gidiş-gelişlerinde farklı bir geleceğin oluşturulduğunu sö ; yledi . Vize anlaşmasının dışında sağlık , tarım , askeri işbirliği , ulaştırma ve eğitim gibi konularda 5 mutabakat zaptı imzalandı . Anlaşmalardan biri de Mersin-Beyrut arasında feribot seferlerinin başlatılması . Tü ; rkiye , Lü ; bnan ' ın enerji ihtiyacının karşılanması konusunda da Beyrut ' a destek verecek .

Erdoğan , iki ü ; lke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin de geliştirilmesi gerektiğini belirterek , 2002 yılında iki ü ; lke arasındaki ticaret hacminin 225 milyon dolar , 2008 yılında ise 900 milyon dolara ulaştığının altını ç ; izdi . Bu rakamın da yeterli olmadığını ifade eden Erdoğan , ' İnşallah , Sayda ' daki tarafımızdan yapılan hastanenin aç ; ılışını değerli kardeşimle yapacağız . Ve en geç ; o seyahatimizde serbest ticaret anlaşmasını da imzalayalım istiyoruz . Serbest ticaret anlaşmasını imzalamak suretiyle ç ; ok daha farklı bir ekonomik , ticari ilişkinin aramızda gerç ; ekleşeceğine inanıyorum ' dedi .