Kozmik odanın büyük sırrı

Türkiye'nin kilitlendiği Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'ndaki kozmik oda çok özel yöntemlerle korunuyor... Odanın şifresi 3 günde bir değişiyor ve göz taraması olmadan odaya giriş mümkün değil...

Kozmik odanın büyük sırrı
  Başbakan Yardımcısı Bü ; lent Arınç ; ' a yö ; nelik suikast hazırlığı iddialarından beri Tü ; rkiye ' nin kilitlendiği Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bö ; lge Başkanlığı ' ndaki ' kozmik oda ' da , TSK ' nın en ö ; nemli birimlerine ait , Tü ; rkiye ' nin iç ; ve dış gü ; venliğini ilgilendiren ç ; ok gizli bilgiler saklanıyor .

50 metrekarelik odaya gö ; z retinası taraması ve ü ; ç ; gü ; nde bir değişen şifreyle girilebiliyor . Şifre , odaya giriş izni olan ' kozmik askerlere ' ü ; ç ; gü ; nde bir kriptolu mesajla gö ; nderiliyor . Odadaki 10 bine yakın ' ç ; ok gizli ' dosya arasında , CIA , MOSSAD gibi dış istihbarat birimlerinin Tü ; rkiye ile paylaştığı bilgiler de saklanıyor .

BAŞBAKAN Yardımcısı Bü ; lent Arınç ; ' a suikast iddialarıyla ilgili , 17 gü ; ndü ; r arama yapılan Genelkurmay Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bö ; lge Başkanlığı ' ndaki kozmik odada , Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri ' nin ( TSK ) en ö ; nemli birimlerine ait , Tü ; rkiye ' nin iç ; ve dış gü ; venliğini ilgilendiren ç ; ok gizli bilgiler bulunuyor .

50 metrekarelik kozmik odaya girebilmek iç ; in , ö ; nce gö ; z retinası taraması yapılıyor , ardından her ü ; ç ; gü ; nde bir değiştirilen kapı şifresinin onaylanması gerekiyor . Kapının şifresi , Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi ' nce belirlendikten sonra , kurumun ü ; st dü ; zey yetkililerine kriptolu mesajla bildiriliyor .

Kimler girebiliyor

Odadaki aramayı yü ; rü ; ten 11 . Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Kadir Kayan ' a , şifre değiştirildikten sonra bildiriliyor .
Odanın bulunduğu kat gü ; venlik kameralarıyla kontrol altında tutulurken , giriş ve ç ; ıkışlar asker gö ; zetiminde yapılıyor . Odaya sadece , binada gö ; revli 12 subayla , Genelkurmay Başkanı , kuvvet komutanları ve birimin başında bulunan ü ; st dü ; zey askerler girmeye yetkili .

Kayan ne okuyor

Arınç ; ' a suikast iddiaları sonrası başlatılan soruşturma kapsamında son 17 gü ; ndü ; r kozmik odayı ç ; alışma ofisi haline getiren Hakim Kayan da , burada bulunan , ö ; zellikle dış gü ; venlik faaliyetlerine ilişkin dosyaları incelemekten kaç ; ınıyor . Ö ; zellikle Ankara Seferberlik Bö ; lge Başkanlığı ' na bağlı 23 ilde yapılan ç ; alışmalara ait dosyaları inceleyen Hakim Kayan , dü ; zenli notlar tutarak soruşturma kapsamında deliller arıyor .
Hakim Kayan , ö ; ğle yemeklerinde ise askerlerle karavanadan yiyor . Kayan , geç ; tiğimiz pazartesi gü ; nü ; yaptığı aramada ö ; ğle yemeğinde gü ; nü ; n mö ; nü ; sü ; olan kuru fasulye ve pilav yerken ertesi gü ; n ise tavuk sote ile bulgur pilavıyla karnını doyurdu .

10 bin kozmik dosya var

İÇ ; İNDE dolap ve rafların bulunduğu kozmik oda , 10 bine yakın dosyayı barındırıyor . Genelkurmay İstihbarat Dairesi ' nin ' ikizi ' olarak nitelendirilen kozmik odaya girişi yapılan tü ; m dosyalar , TSK ' nın network ağı aracılığıyla sisteme kayıt edildikten sonra , numaralandırılarak arşive konuluyor .
Odadaki binlerce dosya iç ; inde bulunanlardan bazılarının konuları şö ; yle :
PKK ve diğer bö ; lü ; cü ; ö ; rgü ; tlerin ü ; lke iç ; i ve yurt dışındaki yapılanmaları ,
İrticai faaliyetlere ilişkin istihbarat bilgileri ,
TSK ' nın gerç ; ekleştirdiği operasyonların bilgi ve detaylarını iç ; eren yazışmalar ,
Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; İstihbarat Daire Başkanlığı ' nın TSK ile paylaştığı istihbarat yazışmaları ,
İtirafç ; ıların verdiği bilgiler , Gü ; neydoğu ' daki korucuların bö ; lgeden aktardığı istihbaratlar ,
Azerbaycan , Tü ; rkmenistan , Kazakistan , Irak , İran , Suriye , Yunanistan ve Ermenistan gibi yakın ç ; evremizde bulunan ü ; lkelerde yapılan istihbarat ç ; alışmaları ,
Tü ; rkiye ' de irtibat gö ; revlileri bulunan CIA , MOSSAD gibi dış istihbarat gö ; revlilerinin ç ; alışmalarıyla ilgili yazışmalar .
Bazı dosyalarda , kişiler hakkında yapılan istihbarat ç ; alışmaları da var .