Feyriye Erdal'ın kaleme aldığı 5 sayfalık mektup ortaya çıktı

DHKP-C'ye ait gizli arşivde Fehriye Erdal tarafından kaleme alınmış sabancı suikastinnin ayrıntılarının bulunduğu 5 sayfalık gizli bir mektup ele geçirildi.

Feyriye Erdal'ın kaleme aldığı 5 sayfalık mektup ortaya çıktı
  DHKP-C ' nin Belç ; ika ' da ele geç ; en gizli arşivinde , Sabancı suikastı zanlısı Fehriye Erdal ' ın kaleme aldığı 5 sayfalık bir de mektup ç ; ıktı . Mektupta yer alan suikast planı ve uygulanışına dair detaylar ü ; zerine , dosya yeniden aç ; ıldı .

5 SAYFALIK MEKTUP
Yakın tarihin en gizemli ve tartışılan dosyalarından Ö ; zdemir Sabancı suikastı 14 yıl sonra yeniden aç ; ıldı . Dosyayı tozlu raflardan indiren olay ise DHKPC ö ; rgü ; tü ; nü ; n Belç ; ika ' da ele geç ; irilen gizli arşivindeki belgeler ile Fehriye Erdal ' ın , o dö ; nem hayatta olan DHKP-C lideri Dursun Karataş ' a verilmek ü ; zere kaleme aldığı beş sayfalık mektup . . .


Bü ; yü ; k bir gizlilik iç ; inde yü ; rü ; tü ; len soruşturmadan Sabancı ailesi ve avukatlarının bile haberi yok . Ocak 1996 ' da Sabancı Holding Yö ; netim Kurulu ü ; yesi Ö ; zdemir Sabancı , ToyotaSA Genel Mü ; dü ; rü ; Haluk Gö ; rgü ; n ile sekreter Nilgü ; n Hasefe ' nin katledildiği saldırı , Belç ; ika ' da ele geç ; irilen belgeler ü ; zerine Ö ; zel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar tarafından soruşturulmaya başlandı . ' DHKP-C ' nin hafızası ' denilen arşivdeki en ö ; nemli belge ise cinayetin tetikç ; ileri Mustafa Duyar ile İsmail Akkol ' a yardım eden Fehriye Erdal ' ın , itiraflarda bulunduğu beş sayfalık mektup . . . Yapılan kriminal inceleme sonucunda mektubun Erdal tarafından kaleme alındığı da kesinleşti .

KENDİ ROLÜ ; NÜ ; İTİRAF ETTİ
Fehriye Erdal ' ın , ö ; rgü ; tü ; n geç ; en yıl ö ; len lideri Dursun Karataş ' a verilmek ü ; zere Sabancı cinayetinden hemen sonra hazırladığı ' suikast raporu ' niteliğindeki mektupta Belç ; ika mahkemelerindeki duruşmalarda savunduğunun aksine cinayete katıldığını itiraf ettiği ö ; ğrenildi . Sır gibi saklanan mektupta Erdal ' ın suikast ö ; ncesi aylarca nasıl istihbarat yaptığı ve Mustafa Duyar ile İsmail Akkol ' u nasıl iç ; eri aldığı gibi detaylar da yer alıyor . Erdal , suikasttan sonra nasıl kaç ; tıklarını , nerelerde kaldıklarını ve eyleme kimlerin yardım ettiğini de mektupta aç ; ıkladı . Mektuptaki bilgilerden yola ç ; ıkarak Sabancı suikastını soruşturmak ü ; zere yedi kişilik bir ö ; zel ekip kuruldu . İstanbul Terö ; rle Mü ; cadele Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nde gö ; revli emniyet amiri S . B . ' nin başında bulunduğu ekip ö ; ncelikle dosyayı baştan sona inceledi . Savcı Bilal Bayraktar ve ekibi , geç ; tiğimiz gü ; nlerde Sabancı Center ' a giderek olay yerinde incelemelerde bulundu . 14 yıl sonra Ö ; zdemir Sabancı , Haluk Gö ; rgü ; n ve Nilgü ; n Hasefe ' nin ö ; ldü ; rü ; ldü ; ğü ; odaya da girdiler . Suikastın zanlıları Mustafa Duyar ile İsmail Akkol ' un cinayet gü ; nü ; Sabancı Center ' a girdiği gibi binaya girerek kamera kayıtlarını incelediler ve giriş-ç ; ıkış zamanlarını yeniden hesapladılar .

BELÇ ; İKALI SAVCIYI ŞAŞIRTTI
Belç ; ikalı savcı Anne Fransen , Tü ; rkiye geldiğinde Savcı Bilal Bayraktar tarafından ö ; nü ; ne konulan beş sayfalık mektubu okuyunca , ilk tepkisi şaşkınlık iç ; inde ' Bu mektubu nereden buldunuz? ' demek oldu . Bayraktar , Belç ; ika ' da uzun sü ; re mahkû ; m edilmeyen Erdal ' ın suç ; luluğunu gö ; zler ö ; nü ; ne seren mektubun , Belç ; ikalı yetkililerden alınan ö ; rgü ; te ait belgeler arasında bulunduğunu sö ; yleyince Fransen ' in şaşkınlığı bir kat daha arttı ve son bilgilerden yola ç ; ıkarak Belç ; ika ' da soruşturma başlattı . Savcı Bilal Bayraktar , 1980 ' li ve 90 ' lı yıllardaki suikastların aydınlatılmasında yararlı olacağı dü ; şü ; ncesiyle arşivdeki bazı belgeleri Ergenekon Savcısı Zekeriya Ö ; z ' e de verdi .

Ö ; RGÜ ; TÜ ; N HAFIZASI GİBİ . . .
DHKP-C , Dev-Sol ' un mirasını ü ; stlenmiş , geç ; tiğimiz yıl terö ; rist Orhan Yılmazkaya ' nın ö ; ldü ; rü ; lmesiyle gü ; ndeme gelen Devrimci Karargâ ; h adlı ö ; rgü ; t de Dursun Karataş ' ın ö ; lü ; mü ; nden sonra ' DHKP-C ' nin mirasç ; ısı ' olma iddiasıyla ortaya ç ; ıkmıştı . DHKP-C ' nin gizli arşivindeki belgelerde eski başbakanlardan Nihat Erim , MİT eski Mü ; steşarı Adnan Ersö ; z , MİT eski Mü ; steşar Yardımcısı Hiram Abas , emekli Orgeneral Hulusi Sayın , emekli Korgeneral İsmail Selen , Adana Jandarma Bö ; lge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingö ; z ve Tekel Bakanı Gü ; n Sazak cinayetleriyle ilgili bilgilerin de yer aldığı belirtiliyor .

Kaynak : Sabah