Bu kez de Romanlar yürüdü

Manisa'nın Selendi ilçesindeki olayları protesto eden Aydın'ın Didim ilçesindeki Rumelili Romanlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri eylem yaptı.

Bu kez de Romanlar yürüdü
  Dernek merkezinde toplanan Romanlar , ' ' Hepimiz kardeşiz ' ' , ' ' Romanlara sahip ç ; ıkılsın ' ' , ' ' Selendi ' deki olayları kınıyoruz ' ' yazılı dö ; vizlerle Didim Merkez Camisi ' ne kadar yü ; rü ; dü ; .

Didim Rumelili Romanlar Yardımlaşma Dayanışma ve Kü ; ltü ; r Derneği Başkanı Metin Ç ; akır , burada yaptığı aç ; ıklamada , ' ' Didim ' de yaşayan Romanlar olarak Selendi ' deki olaylardan ç ; ok rahatsızız . Yaşadığımız bu topraklarda ne bayrağımıza ne milletimize ne de devletimize mermi atmadık . Burada doğduk , burada ö ; leceğiz . Tü ; rkiye hepimizin . Selendi ' deki Romanlara yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz ' ' dedi .

Yü ; rü ; yü ; şe Didim Belediye Başkanı Mü ; min Kamacı ve bazı siyasi parti temsilcileri de katıldı .

Yılbaşı gecesi bir kahvehanede sigara iç ; ilmesi nedeniyle ç ; ıkan tartışma 2 gü ; n sonra tekrar alevlenmiş , Selendi ' de yaşayan Romanlar ile ilç ; e sakinleri arasında kavga ç ; ıkmıştı . Olayların bü ; yü ; mesi ü ; zerine Manisa Valisi Celalettin Gü ; venç ; ilç ; eye gelmiş , halkı sakinleştirerek , gü ; venlik aç ; ısından Roman ailelerin Gö ; rdes ' e gitmesini sağlamıştı . Olaylarda Romanların evleri ve arabaları zarar gö ; rmü ; ştü ; .