2009'un gözde pozisyonu : Satış temsilcisi

En çok aranan pozisyon ise “satış temsilcisi” oldu

2009'un gözde pozisyonu : Satış temsilcisi
  Tü ; rkiye ' nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris . com ' un 2009 yılının istihdam bilanç ; osuna ilişkin yaptığı ç ; alışmaya gö ; re , perakendecilik-toptancılık , sağlık-tıp ve bilişim alanındaki firmalar krize rağmen aday arayışını sü ; rdü ; rdü ; . Perakendecilik-toptancılık ve sağlık-tıp alanındaki ilanlarda ö ; nceki yıla gö ; re yü ; zde 1 , 4 , bilişim alanındaki ilanlarda ise yü ; zde 0 , 6 oranında artış gö ; zlendi .

Yenibiris . com Genel Mü ; dü ; rü ; Deniz Ceylan Kılıç ; lıoğlu , kü ; resel ekonomik krizin tü ; m sektö ; rleri olduğu gibi insan kaynakları sitelerini de etkilediğini , bu dö ; nemde ilan sayılarının yü ; zde 25 ' e varan oranlarda azaldığını , ama sö ; z konusu olumsuz tablonun Nisan 2009 itibariyle değişmeye başladığını sö ; yledi .

Sektö ; rlere ait ilanların oranları ve 2008 yılı kıyaslaması şö ; yle


Yenibiris . com ' da 2009 yılında aranan pozisyonlarda ilk 5 sırayı , &ldquo ; satış temsilcisi&rdquo ; , &ldquo ; mü ; şteri temsilcisi&rdquo ; , &ldquo ; satış danışmanı&rdquo ; , &ldquo ; sekreter&rdquo ; ve &ldquo ; muhasebe elemanı&rdquo ; pozisyonları oluşturdu .

2010 UMUT VERİYOR

Yenibiris . com , 2009 yılının Mayıs ayında 7 . 300 . 000 olan ö ; zgeç ; miş sayısını , insankaynaklari . com ' u da satın alarak 10 . 000 . 000 ' a yü ; kseltti . 2009 ' un sonunda ise ö ; zgeç ; miş sayısı 10 . 300 . 000 ' i aştı . 2009 ' un ilk yarısı ile ikinci yarısı kıyaslandığında , sitede yer alan &ldquo ; aktif&rdquo ; ö ; zgeç ; miş sayısı yü ; zde 10 artış gö ; sterdi ; yayınlanan ilan sayısı ise iki katına ulaştı .

Kılıç ; lıoğlu , 2009 ' da bireysel ve kurumsal ü ; yelere hız ve kolaylık sağlayacak birç ; ok yenilik gerç ; ekleştirdiklerini sö ; ylü ; yor : &ldquo ; Ö ; rneğin , Aktif Aday Projesi ile , ilan yayınlayan işverenlere , ilanlarında aradıkları niteliklere en uygun ve ö ; zgeç ; mişi aktif olan adayları eşleştiriyoruz . Kredili Ö ; zgeç ; miş Bankası Projesi ile , her ö ; lç ; ekten işletme ö ; zgeç ; miş bankamızdan yararlanabiliyor . Mutlu Gelecek Koç ; luk Projesi ile , ç ; alışma hayatındaki birç ; ok kişinin iç ; indeki doğru potansiyeli ortaya ç ; ıkarmasına yardımcı oluyoruz .

İmzamızı attığımız bir diğer yenilik ise Yerel Yö ; netim Ç ; ö ; zü ; mleri Projesi . İlk etapta Sancaktepe ve Gü ; ngö ; ren Belediyeleri ile yaptığımız işbirliği kapsamında , bu belediyelerin sınırları iç ; erisinde ikamet eden ve iş arayan bireylerin ö ; zgeç ; mişlerini kayıt altına almak ve onları iş fırsatlarıyla buluşturmak amacıyla oluşturulan İK modü ; lü ; , hem bireylere hem de belediyelere bü ; yü ; k kolaylık sağlıyor . Bunların yanı sıra , yerel ve kü ; resel değişimleri gö ; z ö ; nü ; nde tutarak farklı sektö ; rlere yö ; nelik geliştirdiğimiz eğitim odaklı projelerle de istihdam piyasasında fark yaratıyoruz . &rdquo ;

Kılıç ; lıoğlu , sektö ; rü ; n geleceğine ilişkin olarak ise şu yorumu yapıyor : &ldquo ; 2010 yılında , internetteki iş ve insan kaynakları sitelerinin ö ; nemi artmaya devam edecek . Bu da sektö ; rdeki rekabeti hızlandıracak . İnsan kaynakları sitelerine artık sadece beyaz yakalı ç ; alışanlar değil , mavi yakalı ç ; alışanlar da ilgi gö ; steriyor . Bu ilginin gelecekte artarak devam edeceğini ö ; ngö ; rü ; yoruz . Tü ; m bu gelişmeler doğrultusunda , Yenibiris . com olarak , 2010 ' da da yeni projeler ve yoğun pazarlama aktiviteleri gerç ; ekleştireceğiz . Aday sayısının arttığı bu dö ; nemde doğru adaylarla doğru iş fırsatlarını buluşturmak her zamankinden daha fazla ö ; nem taşıyor . Kurumsal ü ; yelerimizin kullanımına yö ; nelik yeni fonksiyonlar geliştirmek iç ; in ü ; rü ; n ve yazılım tarafında ç ; alışmalarımız da yoğun bir şekilde sü ; recek . &rdquo ;