2. hac için ısrar etmeyin

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, hacca gitmek için 750 bin kişinin sırada beklediğini belirtti.

2. hac için ısrar etmeyin
  Hac ve Umre Turizm Fuarı iç ; in İstanbul ' da bulunan Fikret Karaman , domuz gribi salgınına rağmen geç ; en yılkı 100 bin civarında vatandaşın haccı başarıyla tamamladığını sö ; yledi . Karaman , bu yıl ö ; zellikle hacı adaylarının kutsal topraklara gitmeden ö ; nce bilgilendirilmesi seminerleri ile yazılı ve gö ; rsel yayınlara ağırlık vereceklerini ifade etti . 2010 yılı umre ve hac hazırlıklarına başladıklarını anlatan karaman , ' Şubat ayının sonuna doğru umre sezonu aç ; ılacak . Bahar dö ; neminde de 2010 yılı hac kayıtları başlayacak ' diye konuştu .

HAC İÇ ; İN KOTA 23 YIL Ö ; NCE BAŞLADI


Hac kotasına da değinen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Karaman , kota sınırlamasının yaklaşık 23 yıl ö ; nce İslam ü ; lkeleri dışişleri bakanlarının Ü ; rdü ; n ' de yaptığı toplantı sonrası başlatıldığına işaret etti .

Karaman , ' Her ü ; lkenin nü ; fusunun ancak binde biri hacca gidebilmektedir . Bu ç ; erç ; evede ü ; lkemizde nü ; fusun 70 milyon olduğunu dü ; şü ; ndü ; ğü ; mü ; zde her yıl 70 bin civarında vatandaşımız hacca gidebilmektedir . Ü ; lkemizde şu anda hacca gitmek isteyen 750 bin civarında vatandaşımız vardır . 2010 yılı kayıtlarını aldığımız zaman bu sayının biraz daha yü ; kseleceğini tahmin ediyorum ' gö ; rü ; şü ; nü ; belirtti .

Fikret Karaman , Diyanet İşleri Başkanlığı , Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu olarak aldıkları tedbirler ç ; erç ; evesinde genelde ikinci kez hacca gitmeyi uygun gö ; rmediklerine dikkat ç ; ekti . Karaman , ' Vatandaşlarımıza en bü ; yü ; k tavsiyemiz bir defa hacca gidenler ikincide ısrar etmemelidir . Umreye gitmelerini tavsiye ediyoruz ' dedi .

İLK MÜ ; RACAAT EDENLERİN HACCA GİTME ŞANSI YÜ ; KSEK

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman , hacca gideceklerin belinlenmesi iç ; in kura sistemine ö ; nem verdiklerini sö ; yledi . Karaman , ' Kurada en erken kayıt olup da sırada halen bekleyenlerin katsayısını daha yü ; ksek veriyoruz . Ve bö ; ylece ilk kaydolanlar daha ç ; ok şanslı , son kaydolanlara da az da olsa bir şans tanımaktayız . Kura ile her yıl 100 bin vatandaşımızı hacca gö ; tü ; rmeyi gayret edeceğiz . Şu anda kura sisteminin dışında bir ç ; ö ; zü ; m bulmak oldukç ; a zor gö ; rü ; nü ; yor ' şeklinde konuştu .

Tü ; rk makamların Suudi yetkililerle yaptığı gö ; rü ; şmelerle yurtiç ; indeki vatandaşlar iç ; in 25 bin , Avrupa ' dakiler iç ; inde 10 bin ilave kontenjan alındığına işaret eden Karaman , bunların ne zaman kullandırılacağının henü ; z belli olmadığını , hazırlıkları 70 bin hacı adayına gö ; re yapacaklarını sö ; zlerine ekledi .