''Terörizm bu politika ile söndürülemez''

Terörizm faaliyetlerinin arttığına dikkat çeken, İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri (İKT) Ekmeleddin İhsanoğlu, 'Terörizmi önlemek için iyi tedbirlere ihtiyaç var' dedi.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu, 11-12 Ocak tarihlerinde Long Island'da düzenlenecek bir toplantı ve BM Güvenlik Konseyi özel oturumuna katılmak üzere ABD'ye gitti.
İhsanoğlu, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, New York'ta iki önemli temasının olacağını söyledi.

Bunlardan birincisinin BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un moderatörlüğünü yapacağı ve AB, AGİT, NATO, Afrika Birliği, Avrupa Konseyi ve İKT gibi uluslararası kuruluşların katılacağı bir toplantıda, müşterek işbirliğ i imkanlarını konuşacaklarını ve önemli sorunlar üzerinde görüş al ışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Daha sonra BM Güvenlik Konseyi'nde Çin'in başkanlığında yapılacak oturumda bölgesel işbirliğinin dünya barışına olumlu etkilerinin ele alınacağını anlatan İhsanoğlu, İKT'nin diğer uluslararası aktörlerle işbirliğinin her ge çen gün arttığını kaydetti. "Bizi son günlerde çok düşündüren hadise terörist faaliyetlerin artmış olmasıdır" diyen İhsanoğlu, "Terörizm faaliyetleri çok yeni boyut aldı. Bu, son yıllarda terörizme karşı takip edilen politikanın terörizmi söndürmediği, terörizmi alevlendirdiği neticesini görüyoruz. Terö rizmi önlemek için iyi tedbirlere ihtiyaç var. Biz bunu çok yakından hissediyoruz ve bu konuda düşüncelerimiz, tekliflerimiz olacak. Bunları beraber paylaşacağız" diye konuştu.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu, bu tür toplantıların İslam Konferansı Teşkilatı'nın yeni vizyonunun gerçekleşmesi ve anlaşılmasına katkıda bulunaca ğını ifade etti.
"Gazze'ye insani yardım götüren 'Filistin'e Yol Açık' konvoyunun Mısır'da karşılaştığı zorluklara" ilişkin bir soru üzerine Ekmeleddin İ hsanoğlu, "Allah'a şükür mesele bitmiştir. Hem konvoy hedefine ulaşmıştır. Biraz sı kıntılar oldu, ona çok üzülüyoruz. Önceden program ve güzergah üzerinde işbirliği yapılsaydı daha iyi olurdu" dedi.