Vali Gölbaşı'nda incelemelerde bulundu

Gölbaşı ilçesini ziyaret eden Adıyaman Valisi Ramazan Sodan burada incelemelerde bulundu.

Vali Gölbaşı'nda incelemelerde bulundu
Vali Ramazan Sodan, beraberindeki Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, Tarım Müdürü Erdal Özer ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ile Gölbaşı ilçesine giderek, çeşitli ziyaret, inceleme ve denetlemelerde bulundu. Gölbaşı ilçesinde Kaymakam Vekili Ömer Şahin, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ve diğer protokol üyeleri tarafından hükümet konağı önünde karşılanan Vali Ramazan Sodan, ilk olarak kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret etti.

Vali Ramazan Sodan, Gölbaşı ilçesinin sorunlarını bildiğini ve valilik olarak bu sorun ve sıkıntıları çözme noktasında yoğun gayret sarf ettiklerini ifade etti.
İlçe merkezindeki ziyaretlerin ardından heyet, Balkar beldesine giderek burada Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan'ı makamında ziyaret etti. Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan, Balkar beldesi topraklarının bereketli ve birinci sınıf tarım arazisi olduğunu belirterek, Balkar beldesine yapay gölet yapılmasını talep etti. Belediye Başkanı Orhan, bunun gerçekleşmesi durumunda Balkar beldesi ve çevre köylerde olmak üzere toplam 20 bin dönüm arazinin sulanabileceğini ve bununda tarımsal ekonomi açısından
büyük önem taşıdığını kaydetti.

Vali Sodan, bu talebi ilgili kurumlara inceleteceğini belirterek, bu konuda yoğun gayret sarf edeceklerini dile getirdi. Heyet daha sonra Balkar beldesi İlköğretim Okulu'nu da ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
İşadamı Yusuf Aydın'dan Balkar beldesine 3 derslikli bir anaokulu yaptırılmasını isteyen ve bu konuda söz alan Vali Sodan, eğitimin her şeyden önce geldiğini kaydetti.
Vali Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet daha sonra Belören beldesine giderek, Belören Lisesi ve Belören Jandarma Karakolunda inceleme ve denetlemelerde bulundu.