Askerler gözyaşlarıyla uğurlandı

Mardin Midyat'ta askere gidecek gençler için düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.

Midyatlılar, vatani görevini yapmak için ilçeden ayrılacak gençler için tören düzenledi. Törene Garnizon Komutanı Kur. Kd. Albay M. İhsan Tavazar, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, asker adayları ve aileleri katıldı.

Büyük tezahüratların yapıldığı tören alanında bazı asker yakınları gözyaşlarına hâkim olamadı. Asker adaylarıyla yakından ilgilenen Garnizon Komutanı M. İhsan Tavazar ailelerle de yakından ilgilendi. 1989-4 tertiplerin uğurlandığı törende Midyat'tan yaklaşık 250 asker, ülkenin çeşitli yerlerinde vatani görevini yapmaya gidecek.

Konuşma özürlü bir annenin gözyaşlarını fark eden Garnizon Komutanı M. İhsan Tavazar, emir subayına yakından ilgilenmesi için talimat verdi. Tavazar, Meryem Akar'ın askere gidecek olan oğlu Veysi Akar'la da yakından ilgilendi.

İzmir'de vatani görevini yapacak olan Veysi Akar, "Vatani görevimi yapacağımdan dolayı çok mutluyum, lakin annemin geçimini ben sağlıyordum. Annem geçim sıkıntısı çekecek, bu yüzden endişeliydim ama Komutanımız annemi merak etmemem gerektiğini belirtmesinden sonra endişem geçti." şeklinde konuştu.