AK Partili vekil Demokratik Açılım'ı değerlendirdi

'Demokratik açılımın bir tek hedefi var, o da akan kanı durdurmaktır' diyen AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, 'Demokratik Açılım'a 'içi boş' diyenlere 'el insaf' demek lazım' dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Muğla Milletvekilleri yerel ve ülke gündemindeki konularla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Turizm Bakanı'ndan edindiği bilgiler çerçevesinde Türkiye'nin bu yılki turizm gelirinin 21 milyar Türk Lirası olduğunu söyleyen Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, "Geçtiğimiz yıllardaki turizm gelirleri ile karşılaştırıldığında hemen hemen aynı rakamı yakaladığımız görülüyor. 2008'de son rakamlar 22.07 idi. Bu sene 21.08 dolayında. Giren turist sayısında artış var. Giren turist sayısı 24 milyon ulaştı. Dünyada yaptığımız tanıtımlardan, daha çok insanın gelmesini temin etmişiz. Ama global kriz sebebi ile,
gelenler ekstralarda daha fazla bırakmamış ya da kısa zamanda tatilini yapmış" diye konuştu.
Gelen turistlerin güzel bir ortamda karşılanması gerektiğini anlatan Hıdır, "Örneğin bir taksicilerimizin neden tek tip kıyafet giyinmesinler. Kuyumcularımız neden barkot sistemine geçip, pazarlıksız ve kazıklanmadığını hissini verebilecek güvenli satış yapmasınlar. Bir turiste hanutçuluk yapmayı önleyememişsek, Avrupa'daki diğer turizm destinasyonları ile rekabet etme şansımız da olmaz. Esnafımızın da üzerine düşen görevleri yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.
Türkiye gündemine ilişkin soruları da yanıtlayan Milletvekili Hıdır, bir soru üzerine, "Başlattığımız bir demokratik açılım hamlesi var. Demokratik açılım sadece üç ayda, beş ayda, bir yılda çözülebilecek bir konu değil. Uzun yıllardır devam eden ve Türkiye'nin 30 yıldır gündemini işgal eden terörün bitmesi için alınacak olan tedbirler. Pek çok arkadaşımız diyor ki 'Demokratik açılımının içi bir türlü doldurulamadı. Amacınız ne, nedir bu demokratik açılım' diyorlar. Demokratik açılımın bir tek hedefi
var, o da akan kanı durdurmak. Bir kısım suç işlememiş, aklı çelinmiş kandırılmış Türkiye Cumhuriyeti insanının, eğer bizim sicil kaynaklarımızda savcılarımız, hakimlerimiz tarafından suç işlemediği tespit edilmişse onların Türkiye'ye girişi serbest bırakıldı. Ama maalesef Türkiye'nin bütün siyasetçilerini AK Parti'nin kontrol altında tutması gibi bir şey mümkün değil. Demokraside böyle bir şey olmaz. Bir parti, doğuda bu demokratik açılımdan yurtdışından gelen terör mağduru, kandırılmış gençlerimizden
kendisine siyasi rant sağlamaya çalıştı. Ertesi gün savcının karşısında ifade verenler 'Bizim böyle bir niyetimiz yoktu' dediler. Bu da kandırılmış olduklarının işaretidir" ifadelerini kullandı.
Öte yandan 1980'den bu yana terörle mücadele için büyük miktarda para harcandığını söyleyen Hıdır, "Bu paraları Türkiye'nin altyapısına, barajlarına, sanayisine, yatırımına harcamış olsaydık bugün Avrupa'nın bir numaralı belki dünyanın en sayılı ülkelerinden birisi Türkiye Cumhuriyeti olacaktı. Onun için demokratik açılımın içi boş diyenlere el insaf demek lazım" görüşünü dile getirdi.