Saadet Partisi itfaiye işçilerine destek verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye işçileri, taşeron şirketin değişmesi sonucu hak gaspına uğradıkları gerekçesiyle Taksim Meydanı'nda bir protesto gösterisi düzenledi.

Yüzlerce itfaiye işçisinin katıldığı gösteriye Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan ve Saadet Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Prof. Mehmet Bekaroğlu da destek verdi.

Eylemde konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, “Daha önce İBB’nin bir şirketinde işe başlatılan İstanbul İtfaiyesi çalışanlarının bugün karşı karşıya kaldığı durum haktan yana herkesin içini acıtması gerekir” dedi. Mehmet Bekaroğlu ise, “İstanbullular şu anda bunlar beni ilgilendirmiyor diye düşünüyor ama çok yanılıyor. Bu uygulama yavaş yavaş her kesime doğru gidiyor. Yarın sizin mahallenizde yangın çıkmayacağının garantisi yok” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı yüzlerce itfaiye işçisi, yeni yapılan taşedon ihalesi sonucu hak gaspına uğradıkları gerekçesiyle İstanbul Taksim Meydanı’nda protesto gösterisi düzenledi. Taksim Meydanı’nda başlayan yürüyüş, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Galatasaray Lisesi önüne tadar devam etti. “İtfaiye işçisi satılık değil, İstanbul uyuma itfaiyene sahip çık” şeklinde sloganlar atan İtfaiye işçileri, “Yangında can kayıplarının sorumlusu Kadir Topbaş’tır ” şeklinde pankartlar taşıdı. İşçilere destek vermek için Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan ve 29 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Prof. Mehmet Bekaroğlu da yürüyüşe katıldı.

HAKTAN YANA OLAN HERKESİN İÇİ ACIMALI


Eylemde bir konuşma yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir şirketinde işe başlatılan İstanbul İtfaiyesi çalışanlarının bugün karşı karşıya kaldığı durum haktan yana herkesin içini acıtması gerekir” ifadelerini kullandı.
“Biz Saadet Partisi olarak, emekten, alın terinden, adaletten yana olan tavrımızdan dolayı bugün itfaiyeci arkadaşlarımızın yanındayız. Kadroya alınmayı beklerken sosyal hakları ve tazminatları korunmayan, sendikasızlaştırılmayı ve düşük ücret vermeyi hedefleyen bir ihale yöntemiyle emekçe kardeşlerimizin taşerona devredilmesi kabul edilemez” şeklinde konuşan Erdoğan, “ Belediye bu uygulamayı daha önce de Darülaceze’de yaptı. Medyanın, sosyal adaletçilerin ve uzmanların oradaki sonuçları incelemesi gerekir. Bu doğru bir uygulama değildir. Bu uygulama iş güvenini yok eder. Her an işsiz kalma korkusuyla yaşamak ne işverene ne çalışana ne de işin kendisine fayda getirmez” dedi. Erol Erdoğan şöyle konuştu: “Bu uygulama stratejik öneme sahip itfaiyeyi pasif hale getirir. Bu uygulama acilen sona ermelidir. Emeğe saygı istiyoruz.”

YANGIN SİZİ DE YAKABİLİR

Basın açıklamasının ardından bir konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Buraya itfaiye işçilerine destek vermeye geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye işçileriyle ilgili yaptığı aldığı bu karar yeni değildir. Daha önce sağlık işçileriyle ilgili, Darülaceze ile ilgili kararlar alınmıştı. Orda uzman işçiler taşeron ihalesi sorucu işlerinden olmuşlardı” dedi. ‘Bu sadece basit, itfaiye işçileriyle ilgili bir olay değildir’ ifadelerini kullanan Bekaroğlu, “Bu hükümetin uyguladığı neo-liberal politikaların bir sonucudur. Bu hükümet sermayeden yanadır, patronlardan yanadır. İşçilere karşıdır” şeklinde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 50 binden fazla insanın çalıştığını hatırlatan Bekaroğlu, “belediyede sendikalı işçi sayısı 4 bin. bu hükümet ve belediye yönetimi sendikaya düşmandır” diye konuştu.

“İstanbullular şu anda bunlar beni ilgilendirmiyor diye düşünüyor ama çok yanılıyor. Bu uygulama yavaş yavaş her kesime doğru gidiyor. Yarın sizin mahallenizde yangın çıkmayacağının garantisi yok” diyen Bekaroğlu, AKP’nin, ABD tarafından Ortadoğu’da model ortak olarak kabul edildiğinin altını çizerek, “Sendikasızlaştırma ve asgari ücrete olan mahkûmiyet bütün Ortadoğu’ya yayılacak” dedi.