Yıkım kararı tartışmalara neden oldu

Yıkım kararı alınan 5 yıldızlı Garden Of Sun Otel'in de yer aldığı alanın vasfının değiştirilmesi konusu Aralık ayı meclis toplantısında tartışmalara neden oldu.

Didim Belediye Meclisinin Aralık ayı Meclis Toplantısına ilçede hizmet veren 5 yıldızlı Garden Of Sun Otelin durumu damgasını vurdu. Otelin bazı yerlerinin kaçak olması sebebiyle yıkıma çıkarılana ve ihalesi yapılan otel’in belli bölgesindeki yerlerin vasfının değiştirilmesi konusu Gündemin son maddesi olarak Belediye Meclisinde tartışıldı.

Toplantıda ilk olarak Garden Of Sun Otel’de ilgili otel sahibi Nurettin Karakış verdiği dilekçe ele alındı. 26 Kasım 2009 tarih ve 12415 sayılı talepte ilgili olarak verilen dilekçe meclis üyelerine okundu. 173 ada 5 Parselde yer alan oteldeki mera alanlarının vasfının hazineye çevrilmesiyle ilgili olarak verilen dilekçe meclis üyelerinde tartışıldı. Konuyla ilgili olarak İmar İşleri Müdürü Seda Yüksel arazinin durumuyla ilgili imar planıyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Konuyla ilgili söz alan İmar Komisyonu üyesi Serdar Topal, “Burada sadece imar değil tesisle ilgili bir durum var. Bu konu mecliste ele alınacak” dedi.
Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kıray da, “Bu mera vasfı sorunu 1046-1047 parselle ilgili… Bu tesiste mera alanı içinde olduğundan bu durum ortaya çıktı. Şuan Turizm Bölgesi ilan edilen bu bölgede mera vasfı sorunu çözülmediği için bu sorun ortaya çıktı. Bu yer meradan çıkarsa ve hazineye verilirse hazine bu yeri kiralayabilecek” diye konuştu.
AK Parti’li meclis üyesi Figen Cevrem Gürsoy ise, şunları söyledi: “Bu yerle ilgili olarak Sayın Belediye Başkanının bir cezası vardı ve bu paraya çevrilmişti. Bu maddede ele alınan durum sonunda belediye meclis üyelerine bir sorumluluk doğacak mı? Biz bu karara evet dediğimizde bize hukuksal olarak sıkıntı yaşayacak mıyız? Bu durum bize de anlatıldı ama ortada mahkemelik durum var ve yıkım durumu var”

AKP’li Meclis Üyesi Atilla Milor da, “Burada alınacak karar ve yapılacak değişiklik sonucu ne olur? Bununla ilgili olarak hukuksal bir açıklama yok. Bu madde ileriki dönemlerde enine boyna ele alınabilirdi. Sonuçta bu yer hazineye verilecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oylamaya geçilirken AK Parti’li Atilla Milor, Figen Cevren Gürsoy, Burhan Çolak ile CHP’li Ahmet Karaoğlu ret oyu verirken, CHP’li Vedat Ege ise çekimser oy kullandı. Diğer meclis üyeleri evet derken madde oy çokluğuyla kabul edildi.