Prf. Hayrettin Karaman'ın 50. akademik yılı

İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından düzenlenecek törenle 50. akademik yılını kutlayacak.

Basın, sanat ve üniversite camiasından pek çok önemli ismin katılımıyla Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Akademik Hayatının 50. Yılında Prof. Dr. Hayrettin Karaman" başlıklı program, 5 Aralık Cumartesi günü Karaman'ın hayatından kesitlerin yer aldığı belgesel film gösterimiyle başlayacak.

Programda ayrıca; yarım asrı bulan fikir ve meslek hayatı boyunca, yurt içi ve yurt dışında binlerce konferans, seminer panel veren, aralarında bugünün tanınmış bilim ve fikir adamları olan binlerce öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ın ilim hayatının farklı yönlerinin değerlendirileceği bir açık oturum gerçekleştirilecek ve Karaman ile paylaşılan hatıratlar aktarılacak.

M. Akif Aydın'ın oturum başkanlığını yapacağı açık oturuma; Ahmet Taşgetiren, İsmail Kara, Mustafa Uzun ve Mehmet Erdoğan katılacak. İhsan Karaman, Muhammed Tahir Klavuz, Eyüp Sait Kaya ve Adnan Aslan ise Karaman ile paylaşılan hatıraları aktaracak.