Yıldırım: Karlıtekin'in kararı kendi iradesidir

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 'Her gidiş geliş bir kriz diye algılanırsa memlekette hiçbir şeyin düzeni olmaz' dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Candan Karlıtekin'in kararını kendi iradesiyle aldığını ve hiç kimsenin bulunduğu makamda ilanihaye kalıcı olmadığını söyledi. Bakan Yıldırım, "Her gidiş geliş bir kriz, çatlak diye algılanırsa memlekette hiçbir şeyin dirliği düzeni olmaz." dedi.

Gemi Mühendisleri Odası (GMO) 55. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kartal'da bulunan Titanic Otel'de yemekli gece düzenledi. Geceye; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ve GMO üyeleri katıldı.

Gecede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, "THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in istifası bir çatlak habercisi mi?" şeklindeki soruya, "Her gidiş geliş bir kriz, çatlak diye algılanırsa memlekette hiçbir şeyin dirliği düzeni olmaz. Bu kendi iradesiyle arkadaşımızın yaptığı bir tercihtir. Hayırlı olsun, THY'nin başarısı artık ülkeyi aşmıştır. Bu başarı bir kişinin işi değildir bu bir ekip işidir. Kişiler değişir ama THY'nin kararlı büyüme adımları devam eder." şeklinde cevap verdi.

Bakan Yıldırım, kimsenin bulunduğu makamda ebedi kalıcı olmadığını söyledi ve ekledi; "Mahkeme kadıya mülk değil, herkes göreve gelir görevini yapar,bir gelişin bir de gidişi var."

"YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTER RAPORU ÜZERİNE SÖZ SÖYLEME HAKKIMIZ YOK"

Merhum Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasına ilişkin raporu nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Bakan Yıldırım, "Rapor ne gerekiyorsa söylemiştir. Rapor çok titiz ve kapsamlı bir çalışma sonucu ortaya çıkmıştır. Raporun üzerine bizim söz söyleme hakkımız yoktur." cevabını verdi.

Öte yandan, gecede, meslek hayatında 20., 40. ve 50. yıllarını tamamlayan GMO üyelerine plaket verildi. Meslekte 50 yıllarını tamamlayan; Aykut Altay, Fikret Çınar, Ali Can ve Celal Çiçek Bakan Yıldırım'ın elinden plaketlerini aldı