Grev var tren seferleri yapılamıyor

Haydarpaşa'da grev var! İşten çıkartılan arkadaşları için grev yapan işçiler, bazı seferleri yapmadı!

Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda demiryolları çalışanlarının işten çıkarılan 16 arkadaşlarına destek vermek için başlattıkları grev nedeniyle saat 22.00 haraket etmesi gereken Anadolu Ekspresi ile 22.30'da hareket etmesi gereken Ankara Ekspresi seferelerini yapamadı

Daha önce işten çıkarılan 16 demiryolunu çalışanının tekrar işlerine dönmesi için mesai arkadaşları ile Kamu Sen üyeleri Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda eylem yaptı. Sendika üyeleri tarafından yapılan açıklamada işten çıkarılanların tekrar görevlerine dönene kadar tren seferlerinin aksatılacağı duyuruldu. Sınırsız grev başlattıklarını söyleyen sendikalı demiryolu çalışanları işten çıkarılan 16 arkadaşlarına destek vermek için başlattıkları grev nedeniyle saat 22.00 haraket etmesi gereken Anadolu Ekspresi ile 22.30'da hareket etmesi gereken Ankara Ekspresi sefereni yapamadı.

Bu arada Anadolu ve Ankara Ekspresi yolcuları mağdur olduklarını belirterek işçilerin ve sendikanın grevine tepki gösterdi.

Demiryol-İş Sendikası'nın iş bırakma ve görevden el çektirilen 16 arkadaşlarına destek amaçlı eyleminde, görev kabul etmeyen makinist yardımcısı trenden inince makinist Anadolu Ekspresi'ni tek başına götürdü. Sendika yöneticileri Ankara 2. Bölge Başmüdürü'nün makiniste zorla görev vererek grevi kırdığını ileri sürdü.

ANADOLU EXPRESİ MAKİNİSTİ GREV KIRDI

Türkiye genelinde eylem kararı alan Demiryol-İş Sendikası, Ankara'da 22.00'da İstanbul'a hareket eden Anadolu Ekspresi'ni durdurmaya çalıştı. Ankara 2. Bölge Başmüdürlüğü'nün ve polisin çabaları sonucunda treni hareket ettirmemek için makinisti engellemeye çalışan sendika üyeleri trenden indirildi. Bu sırada trende görevli makinist yardımcısının da görev kabul etmemesine rağmen trenin hareket anına kadar trende tutuldu.

Tren hareket ettikten sonra sendika üyeleri alkış ve ıslıklarla protesto etti. Makinist yardımcısı ise trenin hareket etmesinin ardından trenden indi. Demiryol-İş Sendikası'ndan bir yetkili yaptığı açıklamada arkadaşlarına baskı ve zorla görev kabul ettirilmeye çalışıldığını söyledi. Ankara 2. Bölge Başmüdürü'nün baskı yaparak uluslararası çalışma yasalarını ihlal ettiğini belirten sendika yetkilisi, 25 Kasım'da yaptıkları grev nedeniyle 16 sendikalı arkadaşlarının da göreve yeniden iade edilmesini istedi.

Sendikadan yapılan açıklamada trenin hareket etmesine rağmen Eskişehir'de durdurulacağı açıklandı.

Çevik Kuvvet polisi Ankara Tren Garı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı.