Bahçeli: Açılım denen yıkımdan vazgeçin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Demokratik Açılım'dan bir an önce vazgeçmeye çağırdı. Bahçeli, 'Başbakansın gereğini yap ve açılım denen yıkımdan hemen vazgeç' dedi.

Bahçeli, MHP'nin Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlediği 'Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat' mitinginde, Başbakan Erdoğan'ı 'demokratik açılımdan' bir an önce vazgeçmeye çağırdı.
Başbakan Erdoğan'a seslenen Bahçeli, "Başbakansın, yürütmenin başısın, ülkenin güvenliğinden ve esenliğinden sorumlu sensin, tüyü bitmemiş yetimin hakkından sorumlu sensin, incinen canın, dökülen kanın ve kırılan gururun sorumlusu sensin. Kefil olman gereken kanlı teröristler değildir. Senin şahadetlere de kefaletin var. Senin mazlumlara da mesuliyetin var. Kaçma! Terörle mücadele senin görevin. Çekinme! Vatanın birliği senin görevin. Başbakansın gereğini yap ve açılım denen yıkımdan hemen vazgeç." dedi.
"PKK'NIN YAPAMADIĞINI SEN YAPTIN"
7 yılda Başbakan Erdoğan'ın milli değerleri fazlasıyla tahrip ettiğini öne süren Bahçeli, şunları söyledi: "Türkiyelilik zırvasıyla hain gönülleri hoş tuttun, cesaret verdin. Eşkıyayı masaya davet ettin. İmralı ile işbirliği yaptın. Aşiret reislerini kucakladın, teröristti Haburda törenle karşıladın. Kimliğimizi sorguladın. Birliğimizi kurcaladın. Bizi 36'ya bölmeye çabaladın. Kimlikleri kaşıdın ve yeterince kanattın. PKK'nın yapamadığını sen yaptın. Kardeşliğimizi derinden sarstın. Kanlı terörü hoş gördün, masum talepler dedin. Bizi utanmadan kanla beslenmekle suçladın. Sayın Başbakan olayların da gidişatında sahibi de sorumlusu da sensin. Şimdi ise oturduğun yerden seyrediyorsun. Bölücüye ezmek için ayak sürüyorsun. Hangi hesabın peşindesin. Kimi incitmekten korkuyorsun. Verilmiş bir sözün mü var? Kimden kaçıyorsun. Millet terörü ezmek istiyor, millet bayrağı yükseltmek istiyor. Bu mesajı doğru oku."
Bahçeli'nin konuşması esnasında, Başbakan Erdoğan'ın isminin geçtiği her cümle, mitinge katılanlar tarafın yuhalandı.