Haluk İpek: En çok paniği PKK yaşıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, ''Terörü tasfiye etmek için demokratik açılımla ilgili süreci başlattık'' dedi. İpek, en çok paniği PKK'nın yaşadığını söyledi.

Haluk İpek, AK Parti İl Başkanlığı'nın Kazan ilçesinde düzenlediği, ilçenin sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıya katıldı. İpek burada yaptığı konuşmada, demokratik açılım üzerinde durdu.

Türkiye'nin, bulunduğu coğrafya itibariyle lider olmanın bütün şartlarını taşıdığını ifade eden İpek, ''Süper güç olma yolunda bu kadar çalışırken önümüzde güvenlikle ilgili bir terör belası var. Terörü tasfiye etmek için demokratik açılımla ilgili süreci başlattık'' diye konuştu.

İpek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Değişik şekillerde terörden rant sağlayanlar tarafından bu sürecin provoke edileceğini çok defa söyledik. Türkiye'nin güçlendiği bu dönemde terörü bitirmesi lazım. Terörün tasfiyesi sürecinde en çok paniği terör örgütü yaşıyor. Geçmişte iktidarların elini uzatmaya çekindiği zor bir süreçti. Bizim tek başına iktidar olarak bu sorunu çözmek için cesaretli adımlar atmamız gerekiyordu biz de bunu yapıyoruz.''

-''KAZAN, YÜKSELEN DEĞER''-

Siyasette yer aldığı 7 yıl boyunca Kazan'ın kendisi için daima ilk sırada yer aldığını vurgulayan İpek, ''Kazan, bugün yükselen bir değerdir. Ankara'nın da ilgisini çektiği için insanlar buraya akın ediyor'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, toplantıda dile getirilen sorunları not aldığını belirterek, sorunları ilgili yerlere ileteceğini ve en kısa sürede çözülmesi için çaba harcayacağını kaydetti.

Toplantıya belediye ve il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.