Milas Belediye Meclisi toplandı

Milas Belediyesi Kasım ayı toplantısının 1. oturumunu Belediye Evlendirme ve Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi.

Milas Belediye Meclisi toplandı
Milas Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı, Belediye Toplantı ve Evlendirme Salonu’nda yapıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında, 7 gündem maddesi karara bağlandı. Açılış ve yoklamanın ardından görüşülen 2011 ve 2012 yıllarına ait gelir gider bütçe taslağı, oybirliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Milas Belediyesi Kültür-Sanat Birimi’nin meclise sunduğu dilekçede ise, Belediye’nin kurumlarla işbirliği içinde yaptığı mesleki eğitim kurslarının giderleri konusunda karar alındı.
Başkan Tokat; bütçede belirtilen miktarı aşamayacaklarını belirterek; eğitmen, malzeme ve uygulama giderleri konusunda meclisten karar alınması gerektiğini söyledi. Gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı’nın imar plan önerisi ile ilgili 4’üncü gündem maddesi evrak eksikliği nedeniyle bir sonraki oturuma bırakılırken, 5’inci gündem maddesi ise dilekçe sahibinin talebi üzerine oybirliğiyle gündemden çıkarıldı.
Tesco Kipa Kitle Paz. A.Ş.’nin dilekçesi ise belediye meclisince ret edildi.
2 kabul, 1 çekimser ve 12 ret oyunun kullanıldığı gündem maddesi ile ilgili İmar Komisyonu’nda ret kararı almalarının gerekçesini açıklayan Meclis Üyesi Ali Faik Tuna şunları söyledi: “Plan değişikliği hakkında komisyonda ret kararı aldık. Çünkü belirtilen yer, Cumhuriyet Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan kavşağa yakın bir noktadadır. Bunun yanı sıra, karayolları alt ve üst geçite izin vermemektedir. Kazaların çok olduğu bir bölge olması da ret kararı almamızda etkili olmuştur. Genel olarak, konut parseli üretememekten şikâyetçiyiz. Konut parseli olarak gözüken bir yeri, konut dışı olarak değiştirmenin bir anlamı yoktur”