RTÜK üyelerine 4 bin liralık kira yardımı!

RTÜK üyelerine verilen 4 bin liralık kira yardımı tartışma yarattı.Çünkü Zahit Akman dışında bu fiyata bir evde oturan yoktu.

RTÜK üyelerine 4 bin liralık kira yardımı!
CHP İzmir milletvekili Bülent Baratalı, TBMM'de RTÜK bütçesi görüşmeleri sırasında RTÜK üyelerine verilen 4 binliralık kira yardımını eleştirdi. Baratalı "RTÜK üyelerinden kim 4 bin liralık bir evde oturuyor?" diyerek RTÜK Eski Başkanı Zahit Akman'ı kastetti.

''DİĞERLERİ MALİKANE İSTEMEMİŞ''

RTÜK Başkanı Davut Dursun ise Zahit Akman'ın adını vermeden üyelerden sadece birisinin 4 bin liralık evde oturduğunu açıkladı Baratalı ise ısrar ederek '' Diğer üyeler neden 4 bin liralık evde oturma ihtiyacı duymuyor da o duyuyor'' diye sordu. Dursun da ''Onlar ihtiyaç duymamışlar, İsterseniz ben bu konuda size daha sonra detaylı bilgi vereyim'' dedi. DSP İzmir milletvekili Harun Öztürk de ''Diğerleri malikane istememiş'' yorumu yaptı.

RTÜK üyelerine daha önce 2 bin, başkana ise 3 bin lira kira ödemesi yapılıyordu. Zahit Akman'ın başkan olduğu dönemde 3 bin liraya tuttuğu villanın kirasına zam gelince, RTÜK de aldığı kararla, tüm üyelere yapılan kira ödemesini 4 bin liraya yükseltmişti.