Domuz gribi Almanya'da hız kesti

Bir süredir Almanya'yı etkisi altına alan domuz gribi salgını son günlerde hız kesti.

Domuz gribi Almanya'da hız kesti
Alman Robert Koch Vakfı tarafından yapılan açıklamada ülke genelindeki domuz gribi vakalarında gözle görülür bir düşüş yaşandığı belirtildi. Buna göre 16 ila 22 Kasım tarihleri arasındaki dönemde Almanya'da bir önceki haftaya göre domuz gribine yakalananların sayısı 5 bin 805 daha az oldu.

Almanya yanında İngiltere'de de son günlerde domuz giribine yakalananların sayısı azaldı. Almanya'da uzmanlar domuz gribindeki büyük salgın dalgasının şimdilik durduğuna inanıyor. Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde Kasım ayının ortalarında domuz gribine yakalandığı tahmin edilenlerin sayısı 7 bin 300 iken, şimdi bu sayı 4 bin 100'e düştü.

Bu arada Almanya'da bazı kurumların domuz gribinin hafife alınmaması konusundaki uyarıları da sürüyor. Kölün Üniversitesi'nden kısa süre önce yapılan bir açıklamada domuz gribinde esas tehlikenin daha geçmediğine dikkat çekildi. Dresden'deki bir sağlık kurumu adına yapılan açıklamada ise ülke genelinde daha en az 500 kişinin domuz gribinden hayatını kaybetme rizikosu bulunduğu açıklandı.