Bayram dönüşü korsan otobüs kurbanı oldular

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Güzel İzmir Seyahat adlı firmadan İstanbul için bilet alan 48 yolcu, otobüsün korsan çıkması yüzünden Balıkesir Otogarı'nda kaldı.

Bayram dönüşü korsan otobüs kurbanı oldular
Kurban Bayramı dolayısıyla otobüslere talep artınca korsan firmalar ortaya çıktı. Bayramın son gününde ziyarete giden bazı vatandaşlar, dönüş yolunda tatsız bir sürprizle karşılaştı. Dün (29 Kasım) saat 12.30'da Akhisar'dan, içinde yaşlı ve çocukların da bulunduğu 48 yolcusuyla İstanbul'a gitmek üzere hareket eden 34 TF 3004 plakalı otobüsten yolda mazot kokusu gelince, yolcular polise haber verdi.

Balıkesir girişinde polisin durdurduğu araçta yapılan kontrolde, yolcu taşıma ruhsatı olmadığı ve havalandırma sisteminin çalışmadığı tespit edildi. Polis tarafından otobüse el koyulurken şoför Fatih Külük ve muavin, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Soğuk havada 5 saat dışarıda bekleyen yolcular, yardım için başvurdukları yerlerden de olumlu cevap alamadı. Firma yetkililerine ulaşamadıklarını belirten yolcular, şunları ifade ettiler:

"Bayramı zehir ettiler. Çoluk çocuk bu soğukta saatlerdir bekliyoruz. Yolcular arasında, bu gece birliğine teslim olması gereken askerler var. Hiçbir yetkili bizimle ilgilenmiyor. Şoför ve muavin de araç bulma bahanesiyle kaçtı. Biletlerimizin üzerindeki telefonlara kimse çıkmıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz."