Sudan Ortadoğu'nun tahıl ambarı oluyor

Sudan Ortadoğu'nun tahıl ambarı olmak için topraklarını yabancılara açıyor.

Sudan Ortadoğu'nun tahıl ambarı oluyor
Ortadoğu ülkeleri arasında en geniş ve en verimli tarım arazilerine sahip Sudan'ın geniş topraklarında tarım yapma hakkını elde etmek için, Arap ve Asyalı yatırımcılar arasında kıyasıya rekabet başladı.

Sudan yönetimi son dönemde Ortadoğu'nun tahıl ambarı olma yönünde önemli adımlar atıyor. Sudan yönetimi topraklarını yabancı yatırımcılar açmak için ziraat alanında önemli reformlar başlattı.

Günlük 300 bin varil petrol ihracatı yapan Sudan, son yıllarda petrol fiyatlarının düşmeye başlaması ve Amerika'nın uygulamaya başladığı ekonomik yaptırımlar nedeniyle, daha farklı gelir kaynaklarını devreye sokmaya başladı.

Ülkenin tarihi ve en klasik ekonomik kaynağı olan ziraattan daha iyi gelir elde etmek isteyen Sudan yönetimi, Nil Nehri detasındanki binlerce hektarlık geniş arazilerini yabancı yatırımlara açtı. Özellikle de körfez ülkeleri ve Asya'dan gelen yatırımcıların, kıyasıya rekabet ettikleri belirtiliyor.

Toplam yüzölçümü 2,5 milyon km kare Sudan, 160 bin km karelik oldukça verimli tarım arazilerine sahip. Ortadoğu ülkeleri arasında bu bu kadar geniş ziraat arazilerine sahip başka ülke bulunmuyor.