Elektrik hatları yer altına iniyor

Kütahya Simav'da geçen yıl başlatıldıktan sonra bir süre ara verilen elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarına kent merkezinde devam ediliyor.

Eskişehir Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi Simav Sorumlusu Mümtaz Uygun, yaptığı açıklamada, resmi kurumlar, bankalar ve esnaf iş yerlerinin bulunduğu çarşı merkezinde tamamlanan çalışmaların şimdi konutların yoğunlukta bulunduğu Karşıyaka,Tabakhane, Yenimahalle ve Fatih Mahallelerinde yeniden başlatıldığını söyledi.
Geçen haziran ayında yapılan ihaleyi kazanan Nahit Doğan firmasınca yürütülen çalışmaların 31 Aralık 2009 tarihinde sona ermesinin planlandığını anlatan Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketinin Simav Sorumlusu Mümtaz Uygun, çalışmalar kapsamında söz konusu mahallelerde toplam 6 bin metre uzunluğunda açılan tünellere yer altı kablolarının döşeneceğini bildirdi.

Uygun, Simav’da elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmaları kapsamında söz konusu bölgelerdeki 82 beton elektrik direğinin kaldırılarak yerlerine galvanizli saçtan yapılmış özel aydınlatma direkleri dikilmek suretiyle görüntü kirliliğinin de önüne geçilmiş olacağını söyledi. Uygun, Simav’daki elektrik hatlarının yeraltına alınması ile ilgili ikinci etap çalışmaları çerçevesinde birisi Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu yanı, diğeri de Karşıyaka Mahallesi Yusuf Cemil Bey Birinci Sokak'ta olmak üzere iki yüksek gerilim trafosu ile bir diğeri Belediye Hizmet binası yanında olmak kaydıyla 630 KVA’lık modüler hücreli yeni trafo merkezleri kurulacağını bildirdi.

Uygun, Simav’da enerji nakil hatlarının yer altına alınması ile ilgili ikinci etap çalışmaları için yaklaşık 550 bin TL tutarında bir harcama yapılmasının planlandığını kaydetti.