İzmir'de fuhuş şebekesi çökertildi

İzmir'de polisin düzenlediği operasyonda, fuhuş organizasyonunu birlikte düzenledikleri belirtilen 3 ayrı şebekenin 23 üyesi ile fuhuş yaptırıldığı öne sürülen 15 kadın yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, önceki operasyonlarda çökertilen fuhuş şebekelerinin yerini doldurmaya çalışan grupların kentte faaliyete geçtiği bilgisiyle takip başlattı. Ekipler, bir süreden bu yana teknik takip altında tuttukları 3 ayrı grubun birbirleriyle bağlantılı olarak çalıştıklarını belirleyerek, örgüt yapısını deşifre etti. Dün sabah saatlerinde harekete geçen ekipler, İzmir'deki 4'ü otel 27 adres ile Kuşadası'ndaki 1 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. 175 polisin katıldığı operasyonda, 3 ayrı şebekenin 10'u kadın 23 üyesi ile fuhuşa teşvik edildikleri öne sürülen 5'i yabancı uyruklu 15 kadın yakalandı.

Şebeke üyelerinin bazılarının, daha önce de aynı suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan kişiler oldukları öğrenildi. Emniyet yetkilileri, operasyonla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, gözaltı sayısının artabileceğini, zanlıların savcılıktan alınan ek sürelerin ardından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.