Kocaeli'de ralli şampiyonlarının kupa heyecanı

'Ford Otosan 50. Yıl Kocaeli Rallisi', bu yıl 'Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Seyirci Etabı' adıyla düzenlenirken dereceye girenlere kupaları verildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanlığı'nın ulusal yarış takviminde yer alan Kocaeli'nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Özel Seyirci Etabı" adıyla gerçekleştirilen Ford Otosan 50. Yıl Kocaeli Rallisi'ni Genel Klasman dalında Dağhan Ünlüdoğan ve Ahmet Sami Can ikilisi kazandı.

İzmit Outlet Center önünde yapılan kupa töreninde dereceye giren yarışmacılar, kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Toplam 33 pilotun katıldığı rallli, 101 kilometrelik 6 adet toprak özel etabı ve toplam 264.40 kilometrelik normal etapla 2 günde tamamlandı.


GENEL SEKRETER KUPA VERDİ

Kocaeli Otomobil Sporları Derneği (KOSDER) tarafından bu yıl 8. kez gerçekleştirilen Ford Otosan 50. yıl Kocaeli Rallisi'nde Genel Klasman dalında birinciliği Mitsubıshı EVO-9 aracıyla yarışan Dağhan Ünlüdoğan ve Ahmet Sami Can ikilisi kazandı.

Genel Klasman ikinciliğini Yurtiçi Kargo Rally Team yarışmacıları Burak Çukurova ve Aykan Alakoç, Genel Klasman üçüncülüğünü ise Parkur Racıng yarışmacısı Kerem Üstünkaya ve Özden Yılmaz kazandı. Genel klasmanda dereceye girenlere ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı verdi.


KUPA ALMAYA HAK KAZANDILAR

Historic Rally kategorisinde; Ahmet Öngün, Nehir Yılmaz, Parkur Racıng genç sürücüler birincisi Özen Özer, Onur Vatansever, Bayanlar ve Gurup A Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye yarışmacıları Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney kupa almaya hak kazandı.

Dereceye giren yarışçılara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın ve Basın Yayın Daire Başkanlığ Halkla İlişkiler Şube Müdürü Mehmet Kesen kupalarını verdi. Ayrıca yarışçılara Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'in sembolü saat kulesi maketi de hediye edildi.