'PKK terör örgütü değil siyasal bir harekettir'

Demokratik Toplum Partisi(DTP) Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Ağrı'da yaptığı açık hava toplantısında yine saçmalayarak, PKK'nın terör örgütü olmadığını iddia etti.

'PKK terör örgütü değil siyasal bir harekettir'
Demokratik Toplum Partisi(DTP) Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, PKK'nın terör örgütü olmadığını iddia etti. Ayna, ,"PKK silahlı, siyasal bir harekettir" dedi.

DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde açık havada partililere hitap etti. Ayna, Kürt sorunun terör sorunu olmadığını söyledi. Terörün insanlığın düşmanı olduğunu belirten DTP Eşbaşkanı, PKK'nın da terör örgütü olmadığını öne sürdü. PKK'nın silaha sevdalı olmadığını ve isteyerek eline silah almadığını savunan Ayna, "PKK silah sevdalısı değil. Türkiye'nin dayattığı uygulamalar karşısında PKK'nın başka seçeneği kalmadığı için silaha sarıldı. Hak ve özgürlükler tanındığı takdirde silahlar susacaktır" dedi.

Demokratik açılım konusuna da değinen Ayna, "Demokratik çözüm isteniyorsa, anaların gözyaşının bitmesi isteniyorsa barış ve diyalog yolu kapatılmamalı. Sürdürülen askeri operasyonlara son verilmeli. Kürtler hiçbir zaman Türkiye'ye ve Türk insanına ihanet etmemiştir" diye konuştu.

Ayna geçen hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Kürt sorunun görüşülmesinin ise olumlu bir gelişimi olduğunun altını çizdi.