'Terörle mücadelenin yolu eğitimden geçer'

Dağlıca Şehidi Piyade Uzman Mustafa Uysal'ın ağabeyi Hasan Uysal, bütün kötülüklerin anasının cehalet ve eğitimsizlik olduğunu ifade etti.

'Terörle mücadelenin yolu eğitimden geçer'
Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak köyünde yaşayan Dağlıca Şehidi Piyade Uzman Mustafa Uysal'ın ağabeyi Hasan Uysal, bütün kötülüklerin anasının cehalet ve eğitimsizlik olduğunu ifade etti.

Ülkenin birinci önceliğinin eğitim ve öğretim olması gerektiğini belirten şehit ağabeyi Hasan Uysal, Çardak köyüne kardeşi adına yaptırılan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal İlköğretim Okulu'nun teröre karşı verilmiş en güzel mücadele sembolü olduğunu söyledi.

Annesi Nefise Uysal'ın oğlu adına okul yaptırılması isteğini kısa sürede yerine getirdiği için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e şükran borçlu olduklarını belirten Uysal, şehit kardeşinin köylerinde kapanan okulların açılması için sağlığında 1,5 yılı aşkın Ankara ve Antalya nezdinde uğraşıda bulunduğunu ifade etti.

Uysal, "Şehit kardeşim adına yapılan okul, terörün panzehiridir. Ülkemizin köklü sorunlarının temelinde cehalet ve bilgisizlik var. Kardeşim ismine yapılan ilköğretim okulu terörle mücadelenin sembolüdür. Eğitim sorunumuzu çözmeden ülkede hiç bir sorunumuzu sağlıklı çözüme kavuşturamayız. Meclis Başkanımız Şahin'e, Dağlıca şehitleri adına köyümüze kardeşimin ismi nezdinde okul yaptırdığı için kendisine ve hükümetimize teşekkür borçluyuz" diye konuştu.

Dağlıca Şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, 21 Ekim 1997 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde PKK terör örgütünün hain saldırısında şehit düşmüştü.