Şair Nabi Sempozyumu'nda sona gelindi

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce Şair Nabi Kültür Merkezi'nde bu yıl ilki düzenlenen çeşitli üniversitelerinden 22 bilim adamı 17 akademisyenin katıldığı ve 2 gün süren sempozyum sona erdi.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 22 bilim adamı 17 akademisyenin katıldığı ve 2 gün süren sempozyumda Şanlıurfa'da doğan Şair Nabi her yönüyle sanatseverlere anlatılmaya çalışıldı. ''Hikemi Şiir Okulu ve Nabi'', ''Nabi'nin Şiiri'', ''Nabi'de Dini Temalar'', ''Nabi'de Tasavvuf'', ''Nabi ve Sosyal Hayat'', ''Nabi'de Psikoloji ve Eğitim'' ile ''Nabi ve Urfa'' başlıklı oturumların gerçekleştirildiği sempozyuma Şanlıurfalılar büyük ilgi gösterdi. Sempozyum sonunda bir konuşma yapan Prof. Dr. Mine Mengi, öncelikle Şanlıurfa'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek sempozyumun oldukça faydalı geçtiğini söyledi.

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen Şanlıurfa Belediyesi ve Harran Üniversitesi çalışanlarına sonsuz teşekkürlerini sunan Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Mine Mengi, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da karşılaştıkları ilgiden oldukça memnun kaldıklarını kaydetti.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe ise Türkiye'nin dört bir yanından sempozyuma katılmak için Şanlıurfa'ya gelen birbirinden değerli bilim adamı ve akademisyenlere minnettarlık duyduklarını belirterek, "Şair Nabi Sempozyumu sayesinde ne kadar zengin ve kültürel bir dokuya sahip olduğumuzu bir kez daha anlama fırsatı yakaladık. Şanlıurfa'yı istenilen kültür seviyesine çıkarma bağlamında bu tür etkinlikler büyük önem arz etmektedir. Benim bir teşekkürüm de Mehmet Özbek hocamıza. Çünkü Mozaik AVM'de gerçekleştirilen gecede konuklarımıza Urfa'da gazel geleneğinin örneklerini sundu" dedi.