Saldırı emrini Veli Küçük verdi

Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması ile ilgili mahkemede ifade veren tutuklu sanık Osman Yıldırım, emri Veli Küçük'ün bombaları ise Muzaffer Tekin'in verdiğini iddia etti.

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının 121. duruşmasına başladı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün mazeretli olması nedeniyle duruşmaya, üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık yapıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, Hayrettin Ertekin dışındaki emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanık katıldı.

Başkan Özese, salondaki kürsüye çağırdığı tutuklu sanıklardan Osman Yıldırım'ın, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine sunduğu dilekçelere ilişkin beyanlarını aldı. Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması ile ilgili mahkemede ifade veren tutuklu sanık Osman Yıldırım, emri Veli Küçük'ün bombaları ise Muzaffer Tekin'in verdiğini iddia etti. Osman Yıldırm, "Bunların üstünde ki kişi Şener Eruygur'dur, Hurşit Tolon'dur, Fikri Karadağ'dır" dedi.


Osman Yıldırım sözlerine söyle devam etti:"Mahkemeye gönderdiğim o dilekçe de Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılmasına ilişkin eylemimi inkar ettim. Söylediğim herşeyin arkasındayım. Ataşehir toplantısından önce yapılan toplantıda Veli Küçük işi verdi. Ataşehir'de yapılan toplantıda ise Muzaffer Tekin bana iki tane, Alparslan Arslan'a da bir tane bomba verdi. Ataşehir toplantısına Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan, Orhan Kadı ve Hüseyin Görüm'ün yeğeni de katılmıştı. O toplantıda fazla kalmadım. En fazla 5-10 dakika. Girdim, bombaları ve çıktım. Beni Ataşehir'e götüren kişinin ismini bilmiyorum. Fotoğrafını da basında hiç görmedim. Ama fotoğrafını gösterirseniz tanırım. Beşiktaş'ta Alparslan Arslan'ı kimin yanına bıraktım. Beşiktaş'ta kimin yazıhanesi var? Veli Küçük'ün yazıhanesi var. Her bombalama sonrası onu Beşiktaş'a götürüp oraya bıraktım. Muzaffer Tekin ile sürekli beraberdi. Alparslan Arslan, İsmail Paker'den habersiz hareket etmiyordu."