Akman, Hülya Alp'in üzerine yürüdü

RTÜK Eski Başkanı Zahit akman, RTÜK'ün kadın üyesi Alp'in üzerine yürüdü.

Akman, Hülya Alp'in üzerine yürüdü
RTÜK yasa taslağı çalışmaları, üst kurul üyeleri Zahid Akman ile Hülya Alp ve Mehmet Dadak arasında sert tartışmaya yol açtı.

Taslağa eklenen cezaların görüşülmesi sırasında Akman, Alp’in üzerine yürüdü. Gerginlk Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a iletildi.

RTÜK Eski  Başkanı Zahit Akman, söz konusu toplantıda cezalar konusunda bir öneride bulundu. Başkan Davut Dursun, bu önerinin hukuki açıdan sorun yaratabileceğini, ancak yine de hukuk müşavirine sorulabileceğini belirtti. Toplantı salonuna çağırılan hukuk müşavirine Akman sorular yöneltti. Alp de soru sormak isteyince Akman’ın, “Sözümü kesmeyin” uyarısıyla karşılaştı. Alp, “Kimsenin soru yöneltmediği zaman sordum. Benim soru sormaya hakkım yok mu?” diye çıkıştı. Bunun üzerine Alp ve Akman karşılıklı olarak birbirlerine bağırdılar. Akman, “Saygısız, edepsiz, terbiyesiz kadın” diye bağırdı.

DURSUN KAVGAYI ÖNLEDİ

Araya giren Mehmet Dadak, “Bir hanımefendiyle nasıl böyle konuşursun” diyerek, Akman’a itiraz etti. Akman ceketini çıkararak Dadak’ın üzerine yürüdü, araya Davut Dursun girdi. Dadak yerine otururken Alp de Akman’a, “Böyle şey olmaz” diyerek çıkışını sürdürdü. Buna sinirlenen Akman, Dadak’ın yanında oturan Alp’in üzerine yürüdü. Alp de Akman’ı eliyle iterek uzaklaştırmaya çalıştı. Akman ise “Elini kolunu çek kadın” diye bağırdı. Bunun üzerine önce Alp ve sonra da Dadak toplantıyı terk etti. Olaylar üzerine Başkan Davut Dursun ve Başkan Vekili İlhan Yerlikaya, Alp ve Dadak’a üzüntülerini bildirdi. Tartışmanın iletildiği Başbakan Yardımcısı Arınç’ın “esef duydum” dediği belirtildi