Öğrenim kredisi borçluları için son gün 12 Ekim

Öğrenim veya katkı kredisi borcu takibe alınan borçlular için 5917 Sayılı Kanun ile tanınan süre 12 Ekim mesai bitiminde sonra eriyor. Söz konusu kanun ile, ilave edilen gecikme zamlarında indirim yapılıyor, 12, 24, 36 ay taksitlerle ödemelerine imkan sağlanıyor.

Öğrenim kredisi borçluları için son gün 12 Ekim
Borcun başvuru süresi içinde bir kerede ödenmesi durumunda hesaplanan gecikme zammının yüzde 75'i; 12 ay içinde aylık eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme zammının yüzde 50'si; 24 ay içinde eşit taksitlerle ödenmesi durumunda gecikme zammının yüzde 25'i; 36 ay içinde eşit taksitler halinde ödenmesi durumunda ise gecikme zammının yüzde 10'u siliniyor. Taksitlerin aksatılması durumunda eski borç üzerinden tahsilat yapılacak.

Borçlular, www.kyk.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda ödeme planlarını belirleyerek başvuruda bulunabileceği gibi dilekçe ile de kurumun ülke genelinde bulunan Bölge veya Yurt Müdürlükleri ile Cemal Gürsel Caddesi. No: 61 Cebeci/Ankara adresine bizzat ya da posta yoluyla başvurabilecek.