Cumhuriyet yürüyüşünde gerginlik!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Cumhuriyet Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen çelenk koyma töreni sırasında, Kaymakam Serdar Polat ve CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya arasında sert tartışma yaşandı.

Cumhuriyet Yürüyüşü’nün iptal edilmesine öfkelenen CHP’li Kaya, Kaymakam Polat’a tepki gösterdi, olayın büyümesini Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ve Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu önledi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Anıta kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin çelenkleri bırakıldı. Tören sonunda birbirleriyle tokalaşan protokol üyeleri arasında yer alan Marmaris CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya, Kaymakam Serdar Polat’a her yıl yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü’nün bu yıl neden iptal edildiğini sordu. Kaymakam Polat’ın “Meteoroloji yetkilileri verilerine göre hava muhalefeti ve domuz gribi nedeniyle okullar bir hafta tatil, bu nedenle iptal etme kararı aldık” yanıtına kızan CHP’li Kaya, “Şimdiye kadar Marmaris’te bu yürüyüş hiç iptal olmamıştı. Nasıl iptal edersiniz” dedi. Ses tonunu yükselten CHP’li Kaya, Kaymakam Polat’a doğru yürüdü. Kaya’yı Kaymakam Polat’ın korumaları uyardı. Ancak tansiyonun iyice yükselmesi ve tartışmanın büyümesi üzerine devreye Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar ve Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoğlu girdi. İkili, CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya'yı alandan uzaklaştırdı. Kaymakam Serdar Polat ise Kaya’nın konuşma üslubunun terbiye sınırlarını aştığını ve hakarete vardığını söyleyerek alanı terk etti.

YÜRÜYÜŞE DAVET ETTİ

Ortam sakinleştikten sonra etrafında toplanan kalabalık gruba seslenen CHP’li Kaya, herkesi 29 Ekim günü Atatürk Caddesi'nde toplanıp yürüyüşe katılmaya ve Kaymakamlığın iptal kararını protesto etmeye davet etti.

Atatürkçü Düşünçe Derneği (ADD) Marmaris Şube Başkanı Mukbil Gökbakan da “Her yıl ilçemizde Cumhuriyet yürüyüşü yapılıyordu. Şu anda ülkemiz üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor. Böyle bir yürüyüşün hava muhalefeti ile iptal edilmesi anlamsız” diyerek CHP’li Kaya’ya destek verdi.

Atatürk Anıtı önündeki törende, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ilçe teşkilatının yine çelenk bırakmadığı görüldü.