6 yeni film gösterime giriyor

Bu hafta 6 yeni film vizyona giriyor, İşte filmler ve filmlerde anlatılan hikayeler..

6 yeni film gösterime giriyor
İKİ DİL BİR BAVUL

Orhan Eskiköy'ün senaryosunu yazdığı ve Özgür Doğan'la beraber yönettiği, bir öğretmenin uzak bir Kürt köyündeki ilk yılını anlatan 'İki Dil Bir Davul' adlı film vizyona girdi.

Üniversiteden yeni mezun olmuş bir öğretmenin okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen çocuklarla yaşadıklarını anlatan filmde, öğretmen Kürtçe bilmez, çocuklar Türkçe. Bu nedenle öğretmen ilk kez gördüğü bu coğrafyada, bir yılını çocuklara Türkçe öğretmekle geçirir.

Filmde, bir yıl boyunca öğretmenin farklı bir topluluk ve kültür içindeki yalnızlığına, çocuklar ve köylülerle yaşadığı iletişim problemine, çocuklardaki değişime tanık olunuyor. Bir yıllık süreç içinde öğretmen ve çocuklar birbirlerini yavaş yavaş tanımaya ve anlamaya başlıyor.

KANAL-İ-ZASYON

Yönetmenliğini Alper Mestçi'nin yaptığı, senaryosunu Murat Aykul'un kaleme aldığı, yapımcılığını Murat Toktamışoğlu ve Kemal Kaplan'ın üstlendiği 'Kanal-i-zasyon' adlı filmde, Okan Bayülgen, Hakan Yılmaz, Serhat Özcan, Aslıhan Gürbüz, Rasim Öztekin, Erol Günaydın, Orhan Aydın, Hüseyin Elmapınar ve Ergül Coşkun rol aldı.

Her kesimden insanı güldürme iddiasını taşıyan ve bir televizyon kanalında geçen olayların anlatıldığı filmin konusu şöyle: Saf Anadolu çocuğu İmdat, cam siliciliğinden, televizyon kanalı genel müdürlüğüne ve Türkiye'nin reyting rekortmeni bir yapımcıya dönüşür ve reyting rekorları kıran birbirinden ilginç, absürt televizyon şov ve programlarına imza atar.

KANA SUSADIM

Karyn Kusama'nın yönettiği 'Jennifer's Body' adlı filmde, Megan Fox, Amanda Seyfried, Johnny Simmons, Adam Brody, Sal Cortez, Ryan Levine, Juan Riedinger, Colin Askey, Chris Pratt, Juno Ruddell, Kyle Gallner, Josh Emerson,

J.K. Simmons, Amy Sedaris, Cynthia Stevenson rol aldı. Diablo Cody'in senaryosunu kaleme aldığı ve müziğini Stephen Barton ve Theodore Shapiro'nun yaptığı filmin konusu özetle şöyle: ''Film Minnesota'da geçiyor. Minnesota'da küçük bir tarım kasabasının okulunda amigoluk yapan kızlardan biri olan Jennifer Check, daha iyi bir hayat için kötü bir ruhla anlaşmaya gider. Ancak ruhun amacı Jennifer'ı ele geçirmektir. Jennifer, bunu fark etse de artık çok kalmış ve el geçirilen bedeniyle okulun tüm yakışıklı erkeklerini öldürmeye başlar.

Jennifer Check'in okuldaki ve kasabadaki en iyi arkadaşı olan Needy Lesnicky, Jennifer'in geçirdiği değişimi önceden fark ederek arkadaşının içindeki kötü ruhu durdurmak adına bir savaşa başlar.''

MELEKLER VE KUMARBAZLAR

Ertekin Akpınar'ın senaryosunu kaleme alıp yönettiği 'Melekler ve Kumarbazlar', 17 Ağustos 1999'da meydana gelen büyük Marmara depreminden sonra Adapazarı'nda yaşayan dört yakın arkadaşın başından geçenleri sinemaya taşıyor.

Deprem sonrası insanların travmalarını, geleceğe dair umutlarını, arayışlarını ve tutkularını beyaz perdeye yansıtan filmde, Cem Davran, İrem Altuğ, Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, Hakan Meriçliler, Nail Kırmızıgül, Gözde Seda Altuner ve Alp Korkmaz rol aldı.

Yönetmen Akpınar'ın ''sert bir taşra filmi'' olarak tanımladığı filmin konusu şöyle: Şehsuvar, çocukluk rüyasını evlenmeden önceki son yaz tatilinde gerçekleştirmek isterken, geçmişini kaybetmiş bir kadın olan Zeynep ile karşılaşır. Hayatını Sakaryaspor'a adamış fanatik bir amigo olan Selami, hayata tutunamayan, saplantılarının esiri olmuş serseri bir adam olan Haydar ile hiç beklemediği bir anda tanışırken, aynı durum, 17 Ağustos depreminde bir enkazda kalan Soner, eşini ve oğlunu depremde kaybetmiş alkolik bir fotoğrafçı olan İrfan için de geçerlidir.

Sert bir hayatın ortasında yapayalnız olan Aydan, gelgitli bir ilişkinin ortasında kalmış, yaptığı işlerde bir türlü istediklerini gerçekleştirememiş bir kahveci olan Metin ve ne istediğini bilen ama hayatını bir türlü yoluna koyamayan Aysun'un hayatları taşranın sert dünyasında kesişir.

FAME

Yönetmenliğini Kevin Tancharoen'un yaptığı, Allison Burnett ve Christopher Gore'un senaryosunu yazdığı ''Fame''in oyuncuları ise Kay Panabaker, Naturi Naughton, Kherington Payne, Megan Mullally, Bebe Neuwirth, Debbie Allen, Asher Book, Cody Longo, Walter Perez, Charles S. Dutton, Kelsey Grammer, Collins Pennie, Anna Maria Perez de Tagle, Paul McGill ve Paul Iacono.

Müziğini Mark Isham'ın yaptığı, Alan Parker imzalı hit film 'Fame'in orijinalinin yeniden uyarlaması olan filmde dansçılar, şarkıcılar, oyuncular ve ressamlardan oluşan bir grup yetenekli gencin, ''New York Gösteri Sanatları Şehir Lisesi''nde geçirdiği 4 yıl anlatılıyor.

Filmin konusu ise şöyle: Adeta farklı ve yaratıcı bir güç santrali olan dans okulu, toplumun her kesiminden öğrencilere hayallerini gerçekleştirme, gerçek ve uzun süreli bir şöhret yakalama şansı sunar. Sadece yetenek, kendini adama ve sıkı çalışma ile elde edilebilecek türden bir şans... Herkesin zaman zaman kendinden şüphe duyup bezdiği inanılmaz rekabetçi bir ortamda, her öğrencinin tutkusu sınanacaktır. Kariyer hedeflerine ek olarak bir de lisede olan diğer her şeyle de uğraşmak zorunda kalacaklardır. Ödevlerle dolu karmaşık bir zaman, sıkı dostluklar, tomurcuklanan aşklar ve kendilerini keşfetme... Her öğrenci spot ışığı altındaki kendi anı için didinirken, aralarından kimlerin doğuştan gelen bir yetenek ve başarmak için gerekli disipline sahip olduklarını keşfedeceklerdir. Arkadaşlarının ve hocalarının sevgi ve desteğiyle, aralarından kimin Şöhret''i yakalayacağını göreceklerdir...

CASUS KIZLAR

Pascal Jardin'in yönettiği ve Cansu Dere, Melisa Sözen ile Bergüzar Korel'in seslendirdiği animasyon film 'Casus Kızlar/Totally Spies' UIP Filmcilik dağıtımıyla TMC Film tarafından vizyona sunuldu.

Filmin konusu özetle şöyle: Sam, Clover ve Alex, Beverly Hills'li sıradan üç genç kızdır. Dünya İnsan Koruma Örgütüne (WOOHP) uluslararası ajan olarak seçilen kızlar tamamen şok olurlar. Ciddi eğitimlerden geçen kızlar, danışmanları Jerry tarafından Beverly Hills'te yaşayan ünlü veteriner Peppy Wolfman'ın yerini belirlemek için görevlendirilirler. Kızlar, Peppy'nin diğerleri gibi kaçırıldığını çabucak anlarlar. Ancak kaçırılanların hepsinin bakışları 'Mükemmelleştirici' adlı tuhaf bir makine aracılığıyla değiştirilmiştir.

Lisedeki olağan hayatlarıyla, gizli ajan kimlikleri arasında hokkabazlık yapan kızlar, tüm bu kayboluşların ardında Fabu adlı başarısız eski bir mankenin olduğunu fark ederler. Bu kişi aynı zamanda 'Mükemmelleştirici' makinesini de icat etmiştir ve planı, uzay istasyonunda muhteşem bakışlara sahip insanlar yaratmaktır. Böylelikle kendini takdir etmeyen insanları ve dolayısıyla dünyayı yok etmek istemektedir.