Sigara yasağına davullu zurnalı protesto

Kadıköy'de toplanan kafe, bar, restoran ve benzeri mekanların işletmecileri ile çalışanlarından oluşan bir grup, sigara yasağını davullu zurnalı bir eylemle protesto etti.

Sigara yasağına davullu zurnalı protesto
Anadolu Yakası Yeme İçme ve Eğlence Yerleri İnisiyatifi üyesi yaklaşık 150 kişilik grup, Kadıköy İskele Meydanı'nda toplandı. Eylemciler, "İflas ediyoruz, çözüm üret", "Sigaraya da yasağına da karşıyız", "Sigarayı ekmeğimizle söndürtme" yazı pankart ve döviz taşıdı. Zaman zaman düdük çalan eylemciler, sigara yasağına tepki gösterdi.

Fevzi Arslan isimli bir işletmeci grup adına yaptığı açıklamada, Avrupa'daki ülkelerden örnekler vererek, birçok ülkenin bu düzenlemeyi yaparken başka türlü yöntemler kullandığını belirtti. Arslan, "Ülkemizde ise bu yasak en sert şekilde uygulanıyor. Vurgulamak istediğimiz; sigara yasağının bu alanda istihdam edilen milyonlarca insanın işsizlikle karşı karşıya kalması ve bu yasağın doğurduğu saldırganlıklar ve bu paralelde yaşanan yıkımlardır. Önce savunduğumuz ekmeğimizdir" diyerek, birçok insanın bu yasak yüzünden işsiz kalacağını kaydetti.

Davul ve zurna çalıp, kepçeyle tencereye vurarak tepkilerini gösteren eylemciler, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.